Visa širi globalnu mrežu za obradu transakcija otvaranjem centara u Singapuru i Velikoj Britaniji

Visa (NYSE:V), globalna platno-tehnološka kompanija, danas je najavila da proširuje kapacitete za procesuiranje transakcija otvaranjem dva savremena centra za obradu podataka - u Singapuru i Velikoj Britaniji. Novi globalni procesni habovi povećaće brzinu i omogućiti efikasnu prilagodljivost Visa infrastrukture različitim delovima sveta, istovremeno unapređujući mogućnosti kompanije da pruži nove i još sofisticiranije načine plaćanja u današnjoj, hiper povezanoj globalnoj ekonomiji.

- Trgovina i plaćanja su u fazi istorijskog prelaska iz analognog u digitalno okruženje. Sve više ljudi širom sveta plaćenje gotovinom zamenjuje karticama i pametnim uređajima - kazao je Rajat Taneja, izvršni potpredsednik za tehnologije u kompaniji Visa.

- Investicijama u razvoj tehnologija u Aziji i Evropi jačamo našu infrastrukturu kako bismo zadovoljili vrtoglavi rast u digitalnom i mobilnom plaćanju, uz istovremeno održavanje sigurne, efikasne i uvek dostupne usluge koju naši klijenti i partneri očekuju.

Centri za obradu podataka u Singapuru i Velikoj Britaniji unaprediće postojeće procesne kapacitete kompanije Visa u Severnoj Americi. Sa četiri usaglašena centra za obradu podataka, Visa će unaprediti kapacitete i fleksibilnost svoje infrastrukture, otklanjajući mogućnost prekida usluge za 16,600 Visa finansijskih institucija, milione prodajnih mesta i 3 milijarde kartica. Dva nova centra opremljena su najsavremenijom tehnologijom, uključujući hardver visokih performansi i energetski efikasnu infrastrukturu. Visa očekuje da proces obrade transakcija u dva nova centra počne tokom 2018. godine.

Data centar u Singapuru

Prvi centar za obradu podataka kompanije Visa u Jugoistočnoj Aziji nalazi se u Singapuru i prostire se na na 10,000 kvadratnih metara, a pružaće usluge klijentima, korisnicima kartica i trgovcima širom regiona i globalne mreže kompanije Visa.

- Kao predstavništvo Azijsko-pacifičkog tržišta, Singapur je već jedan od glavnih centara poslovanja kompanije Visa - kazao je Chris Clark, izvršni direktor za Azijsko-pacifički region kompanije Visa.

- Otvaranjem novog procesnog centra u Singapuru, jačamo našu sposobnost da zadovoljimo zahteve za digitalnim načinima plaćana, i istovremeno podržimo trend uvođenja inovacija širom Azisjko-pacifičkog regiona.

- Počastvovani smo da je Visa izabrala Singapur za svoj novi centar za obradu podataka, i time potvrdila poziciju Singapura kao značajnog partnera na poslovnoj i tehnološkoj mapi - rekao je Kelvin Wong, asistent generalnog direktora Odbora za ekonomski razvoj Singapura.

- Ova investicija doprinosi sofisticiranosti poslovnog okruženja kompanije Visa u Singapuru i svedoči o regionalnom liderstu Singapura kada je reč o upravljanju podacima i umreženosti.

Novi centar za obradu podataka treća je velika investicija kompanije Visa u Singapuru u protekle dve godine. U septembru 2016. godine Visa je pokrenula prvi međunarodni kampus Visa Univerziteta sa sedištem u Singapuru. U aprilu iste godine, Visa je otvorila i Singapurski centar za inovacije, mesto gde klijenti, partneri i programeri iz celog regiona rade sa stručnjacima kompanije Visa i zajedno stvaraju aplikacije za trgovinu novih generacija.

Data centar u Velikoj Britaniji

U junu 2016. Visa Inc. najavila je završetak akvizicije Visa Europe i time započela višegodišnji proces ujedinjavanja dve kompanije u jedinstvenu globalnu organizaciju sa zajedničkom tehnološkom platformom. Ovom integracijom 3,200 klijenata iz Evrope priključilo se VisaNet-u, globalnoj mreži za obradu transakcija koja će sada biti osnažena Visa centrom u Velikoj Britaniji.

Kada se potpuno završi, objekat od 10,000 kvadratnih stopa povećaće operativnu fleksibilnost za klijente u regionu, i istovremeno ubrzati tempo uvođenja inovacija u plaćanjima na evropskom tržištu.

- Pokretanje najsavremenijeg centra za obradu podataka u Evropi je ključna prekretnica koja omogućava svim našim klijentima i partnerima da iskoriste prednosti globalnih tehničkih resursa i sredstava kompanije Visa - rekao je Bill Sheedy, generalni direktor kompanije Visa Inc. za Evropu.

Pogledajte još