Rekord Kanađanki,

VANKUVER, 14. februara 2010. (Beta-AP) - Ženski turnir u hokeju na ledu počeo je danas na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru sa dva "šatauta", odnosno dve utakmice u kojoj jedan tim nije primio gol.

Švedska je pobedila rutinski, dok je Kanada počela svoju poteru za zlatom najubedljivijom pobedom u istoriji Olimpijskih igara.

Švedska je savladala Švajcarsku sa 3:0, dok je Kanada "isprašila" Slovačku sa 18:0, čime je premašila sopstvenu pobedu od 16:0 nad Italijom u Torinu pre četiri godine.

"Hokej nije sport koji može tek tako da se uključuje ili isključuje. Nismo želele da počinjemo sa lošim navikama. Olimpijada znači borbu, Slovakinje nisu odustajale, a nismo ni mi", rekla je Džejna Heford, koja je sa šest poena izjednačila rekord Igara po broju poena na jednoj utakmici.

Kanada i SAD su daleko najbolji timovi u sportu koji je poznat po velikom nedostatku konkurencije. Navijači u Kući hokeja Kanade
ovacijama su dočekali tim, a Hejli Irvi postigla je prvi gol posle samo 99 sekundi.

Megan Agosta i Heford postigle su po tri gola, dok su još tri druge Kanadjanke postigle više od gola. Sve igračice upisale su poene osim odbrambene Megan Mikelson. Posle prve trećine bilo je 7:0, a posle druge 13:0.

Golman Slovakinja Zuzana Tomčikova imala je 49 odbrana.

"Nisam ni znala koliko je šuteva bilo, ali mislim da nisam igrala kako sam mogla. Moje devojke su bile jako dobre ispred mene, i žao mi je što nisam mogla više da im pomognem", rekla je Tomčikova, koja je išla u srednju školu u Kanadi.
.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.