Letovanje u hotelima u Crnoj Gori u proseku 45 evra dnevno

PODGORICA, 6. maja 2007.(Beta) - Za letovanje u crnogorskim hotelima na primorju, u dvokrevetnoj sobi na bazi polupansiona, u glavnoj sezoni potrebno je u proseku izdvojiti oko 45 evra dnevno.

Najjeftiniji polupansion, do 30 evra, ovog leta je u hotelima s jednom zvezdicom ili sa  dve. U hotelima "Montenegro" u Čanju i barskom "Talasu", prema cenovniku objavljenom na sajtu Nacionalne turističke organizacije, u julu i avgustu polupansion u dvokrevetnoj sobi košta 14 i 15 evra.

Hotelski smeštaj na bazi polupansiona u Baru, Sutomoru i Ulcinju je i najjeftiniji na crnogorskom primorju, oko 26 evra prosečno, ali u tim gradovima dominiraju objekti sa dve zvezdice.

Najskuplje je u barskom hotelu "Topolica" sa tri zvezdice, gde polupansion u dvokrevetnoj sobi košta 71 evro u glavnoj turističkoj sezoni ili oko 80 odsto više nego u post i pred sezoni.

Nešto skuplji od Bara i Sutomora je Tivat, gde polupanison u hotelima košta u proseku oko 30 evra po osobi, što je isto kao i prošle godine.

U Kotoru za smeštaj u hotelu na bazi polupansiona treba izdvojiti u proseku 32 evra.

U Herceg Novom polupansion u hotelima u glavnoj sezoni košta prosečno oko 48 evra, a najjeftinije je u onima sa dve zvezdice. Tako u hotelima "Tamaris", "Igalo", "Delfin" i Centar smeštaj košta od 24 do 33 evra.

Smeštaj je, kao i svakog leta, najskuplji u Budvi, Bečićima, Petrovcu i Svetom Stefanu, gde se i nalaze četiri hotela sa pet zvezdica - "Admiral klub", "Splendid", "Vila Montenegro" i "Akvamarin".

U "Splendidu" polupansion košta 155 evra, "Admiral klubu" - 65, a u "Akvamarinu" - 64 evra.

"Vila Montenegro" na Svetom Stefanu je poznata po najskupljim uslugama - smeštaj u tom objektu, u zavisnosti od vrste sobe, košta od 280 evra u najmanjoj deluks sobi, do 1.500 evra u predsedničkom apartmanu.

U Budvi je najviše hotela sa tri zvezdice, gde polupansion u glavnoj sezoni košta od 40 evra u Turističkom naselju Slovenska plaža do 118 evra u "Mediteranu".

ž

Pogledajte još