SUNOVRAT UGLEDNE BEOGRADSKE FAMILIJE: Kako su se članovi porodice Vuka Bojovića našli u podzemlju?

Akademski vajar i slikarka imali su troje dece – Luku, Nikolu i Mariju.

Od svih njih, dugo godina najpoznatiji je bio otac porodice, i to kao direktor beogradskog zoološkog vrta, čiji je, gotovo, bio simbol. Kako mu je stasavao najstariji sin, stvari su počele da se menjaju. Bio je nestašan, pohađao je školu “Petar Drapšin”, i još kao jedva punoletan “proslavio” se pucnjavom u prestoničkom lokalu “Trozubac”, kada je ranio Mihajla Divca, novobeogradskog kriminalca.

Da bi ga sklonio sa ulice, Vuk Bojović je pozvao svog prijatelja Željka Ražnatovića Arkana i zamolio ga za pomoć. Jedva punoletan, Luka se obreo u Erdutu, ali ga komandant Srpske dobrovoljačke garde nije slao na front.

Sve se promenilo kada je Arkan ubijen. Luka se, kako se veruje, priklonio Miloradu Ulemeku Legiji i osvetnicima za ubistvo komandanta.

Luka Bojović nikada nije bio direktan član “zemunskog klana”, ali se veruje da je uvek bio uz njih. Onda je u jednom trenutku preuzeo vođstvo.

Za to vreme njegov brat Nikola i sestra Marija klonili su se nevolja. Živeli su daleko od kriminala, kao i ostatak porodice.

Majka Anđelka je celu svoju profesionalnu karijeru provela na beogradskom Fakultetu likovnih umetnosti, gde je bila profesor crtanja i slikanja. Iza sebe ima dvadesetak samostalnih i više od sto grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Njenim stopama krenula je ćerka Marija, koja je takođe završila slikarstvo, a danas se bavi i ikonopisom.

Navodno, prvi udarac za Anđelku bio je to kada je Vuk napustio porodični dom i sa drugom ženom dobio ćerku. U to vreme njen najstariji sin Luka već je uveliko gazio stranputicom.

Kada je uhapšen u Beogradu 2007, Vuk i Anđelka demantovali su u medijima da on ima bilo kakave veze s kriminalom i nervirali se što se pišu “laži o njemu”.

Onda je uhapšen u Španiji 2012. godine pod optužbom da je šef mafijaške grupe iza koje su mnogobrojne likvidacije, ali i šverc narkotika.

Zajedničkim snagama Bojovići su pokušavali da mu pomognu. Vuk je paralelno brinuo o zoološkom vrtu, a Anđelka se još više posvetila umetnosti.

Međutim, godinu kasnije zadesila ih je strašna sudbina. Ubijen im je mlađi sin Nikola, koji nije imao veze s kriminalom. Ubrzo se pokazalo da je nastradao u bezumnom činu krvne osvete samo zato što je Lukin brat. Likvidiran je dok je nosio ocu doručak.

Vuk Bojović se od toga nikada nije oporavio. Preminuo je godinu kasnije. Sahranjen je pored svog sina Nikole, i Anđelka je očajnički plakala pored njihova dva groba.

Majka Anđelka i sestra Marija neprekidno su tražile pravdu za Nikolinu smrt.

Anđelka Bojović (66), majka Luke i pokojnog Nikole Bojovića i njihov brat od strica Matija Bojović (35) uhapšeni su u Nikšiću zbog sumnje da su pripremali likvidaciju Nikšićanina Ratka Koljenšića.

Njima se na teret stavlja da su počinili krivično delo – dogovor za izvršenje krivičnog dela pripremanje ubistva Koljenšića. Navodno, u blizini Koljenšićeve kuće u naselju Kličevo primećen je automobil “panda” beogradskih tablica u kojem su bile dve osobe.

Policija je nezvanično odmah krenula u potragu i pronašla vozilo u kojem su bili Anđelka i Matija Bojović. U automobilu je pronađen i fotoaparat sa snimcima Koljenšićeve kuće, piče crnogorska “Pobjeda”.

Osumnjičeni su privedeni u Centar bezbednosti Nikšić na saslušanje, ali pred inspektorima nisu hteli ništa da kažu. Nakon privođenja Bojovića, policija je pretresla Matijinu kuću u Nikšiću gde je pronašla 20 metaka, kutiju od ručne bombe i dve radio veze.

Istražitelji veruju da su majka i sinovac pripremali ubistvo Koljenšića, koji je u decembru prošle godine izašao iz pritvora i od tada je bio pod stalnim policijskim nadzorom zbog informacije iz bezbednosnih službi da mu preti opasnost.

Ratko Koljenšić je bio u pritvoru sa Slobodanom Šaranovićem od kraja jula 2013. godine zbog sumnje da je organizovao ubistva Nikole Bojovića u Beogradu 29. aprila te godine.

Oni su navodno dali izjave u svojstvu građana i nakon ispitivanja pušteni, jer su imali alibi.

Da li je umorna od čekanja ugledna beogradska umetnica i slikarka odlučila da uzme pravdu u svoje ruke, znaće se kada istraga bude završena.

Izvor: Večernje novosti/Kurir
Foto: TV HAPPY – YouTube/PrintScreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.