PREPORUKA ZA DANAS: Aleksandra Kovač - serija, muzika iz filma, aplikacija, singl

Da je svet melodija i nota njen životni poziv shvatila je vrlo rano, budući da je već kao petnaestogodišnjakinja kreirala svoj prvi muzički projekat, te zajedno sa mlađom sestrom Kristinom osnovala sastav “K2”. Muzika koju stvara inspirisana je nitima soul-a koji se prožimaju sa jedinstvenim joj emocijama i elementima drugih muzičkih žanrova, a uprkos poteškoćama na koje je tokom godina nailazila kao netipični umetnik nespreman da se pokloni ukusu većine, ostala je tvrdoglavo i ponosno dosledna svojim principima i zvuku koji nosi u sebi.

Pisala je pesme za mnogobrojne izvođače našeg regiona, a svoj prvi samostalni album “Med i mleko” plasirala je 2006. godine kada joj je i uručena evropska muzička nagrada - MTV Best Adria Act. U svoju bogatu biografiju Aleksandra je upisala i članstvo u žiriju takmičarskog šou-programa “X faktor”, kao i čast da bude kompozitor brojnih pozorišnih i televizijskih formata. Ćerka čuvenog Kornelija Kovača kaže da je važno boriti se za svoje mesto pod Suncem, ljubitelj je joge, meditacije i makrobiotičke ishrane, a omiljeno doba dana joj jutro jer uživa u svitanju. Za čitaoce našeg portala ova dama otkriva svoje favorite.

Foto: Promo

SERIJA "GENIJE" (GENIUS)/”UBICE MOG OCA”

Ovo je prva serija u produkciji kompanije “National Geographic” sa TV scenarijom, koji je u ovom slučaju adaptacija Valter Isaksonove knjige “Ajnštajn: Njegov život i univerzum”. Serija je vrhunski producirana i režirana priča o jednom od najvećih genija 20.veka, Albertu Ajnštajnu, koga u različitim periodima života oživljavaju dva briljantna glumca - Džefri Raš i Džoni Flin. Pratimo Ajnštajnovu borbu i dokazivanje u zatvorenim akademskim krugovima, njegove lične porodične uspone i padove, gde posebnu poslasticu predstavlja njegov odnos i brak sa srpskom fizičarkom Milevom Marić, za koju se nagađa da je velikim delom odgovorna za uspeh i pronalaske svog supruga. Ako tome dodamo i bombastičnu naslovnu špicu jednog od najvećih filmskih kompozitora Hans Cimera, onda znamo da nas čeka odličan TV program.

www.imdb.com

Foto: Promo

TV seriju “Ubice mog oca”, režisera Predraga Gage Antonijeviča takođe moram da izdvojim. S obzirom na to da sam kompozitor muzike u ovoj seriji, neću je mnogo hvaliti, ali ću vam je toplo preporučiti kako biste se lično uverili da i naše TV serije mogu da imaju odličan scenario, brze i inteligentne replike, uzbudljive zaplete i vrhunsku režiju. Pripremite se i za briljantnu drugu sezonu koja počinje sa emitovanjem u oktobru!

ubicemogoca.rs

MUZIČKA PARTITURA FILMA “KRALJ ARTUR”

“Kralj Artur: Legenda mača” je fantazija Gaj Ričija, zasnovana donekle na legendama o kralju Arturu, koga u filmu na potpuno nov i originalan način predstavlja glumac Čarli Hanam. Pored neizmerno uzbudljive i ričijevski režirane akcije, veliki utisak ostavlja autentična muzička partitura Danijela Pembertona. Pemberton i Riči čine odličan tandem, jer Pemberton ne beži od eksperimentisanja i kreira muziku koja je sve samo ne ono što očekujete u istorijskom akcionom blokbasteru.

Foto: Promo

APP ZA MEDITACIJU I RELAKSACIJU “CALM”

S obzirom na to da živimo u izuzetno stresnom i agresivnom društvu, i da smo konstantno putem medija, ali i u svakodnevnom životu izloženi nervozi i negativnoj energiji, preporučujem vam svim srcem da probate da se opustite uz vođene meditacije Tamare Levit, koja je za mobilnu aplikaciju “Calm” kreirala niz opuštajućih meditacija i programa koji se fokusiraju na različite duhovne oblasti i teme - oslobađanje od stresa, koncentracija, bolji san, sreća, zahvalnost, samouverenost, opraštanje. Meditacija vam može pomoći da uspostavite bolji dijalog sa sobom i drugima i da radite na svom duhu i psihi.

www.calm.com

SINGL “I FEEL IT COMING” - THE WEEKND FT. DAFT PUNK

Ako volite muziku Majkl Džeksona, volećete i ovu pesmu. Urađena po melodijsko-harmonskom obrascu najboljih Džeksonovih pesama iz osamdesetih godina prošlog veka, tera na igru, osmeh i pevušenje uz nežan ali zavodljiv glas pevača The Weeknd. Nova svetska pop muzika vraća nadu da je i pored vrhunske produkcije, zvučnih efekata i vokalnih udica, ipak najvažnija dobra pesma - sklop melodije, harmonije i teksta sa kojim ćete se kao slušalac poistovetiti, prepoznati vec čuto i putem asocijacije reagovati emocijom. Uz to, poslušajte i prvi singl MAKI projekta na RAprodukcija YT kanalu, pesmu “Deo po deo”, koja povezuje dve suprotnosti, koje to jesu samo u Srbiji, kvalitet i komercijalnu muziku.

Autor: Marija Milošević
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još