Trikovi pomoću kojih nećete izgledati umorno i iscrpljeno

Svoj 'beauty' dan započnite nanošenjem kreme na područje oko očiju. Evo koju kremu bi trebalo da koristite ako primetite:

– Naboranu teksturu:
Koristite kremu bogatu hranljivim sastojcima. Veliki plus je krema s hijaluronskom kiselinom koja izglađuje kožu.

– Natečenost
Krema s okruglim masažnim aplikatorom podstiče cirkulaciju, što je ključno za smanjivanje natečenosti. Držite je u frižideru jer hladnoća ublažava nadutost.

– Beživotni ten
Sastojci koji koži daju energiju za samoobnavljanje ključ su borbe protiv sivog tena. Zbog njih područje oko očiju izgleda sveže.

– Podočnjake
Potražite kremu za oko očiju na kojoj piše 'illuminating' ili 'correction' – što je šifra za sastojke koji umanjuju senke optičkom varkom, tj. pigmentima koji odbijaju svetlost.

Ne moraju svi da znaju da niste spavale celu noć, i zato:

– Kamuflirajte
Nanesite malo korektora u boji kajsije na tamne podočnjake kako biste neutralizovali plave tonove. Zatim namažite hidratantni korektor koji neće ući u sitne bore.

– Osvetlite
Nanesite 'illuminating' korektor na unutrašnje uglove i ispod obrva kako bi vam oči izgledale veće. Možete napraviti i jednostavan trik za smanjenje crvenila – unutrašnju liniju oka iscrtajte belom olovkom.

– Uvijte trepavice
Uvijač za trepavice čini čuda kada želite "otvoriti oči". Maskaru stavite samo na gornje trepavice jer bilo šta tamno na donjem delu oka samo će naglasiti podočnjake.

Pre spavanja dva su obvezna koraka:

– Čišćenje
Pre svega potrebno je skinuti šminku. Ako zaspete sa šminkom, najverovatnije ćete se probuditi s crvenilom oko očiju i natečenim kapcima. Najbrži način da skinete sav 'make-up' je odstranjivač šminke na bazi ulja.

– Nega
Isprobajte retinol. To je praktično jedini sastojak za koji je dokazano da izglađuje kožu i umanjuje podočnjake tako što podstiče kožu da proizvodi više elastina i kolagena. "Flasteri" natopljeni hijaluronskom kiselinom? Uvek dobra ideja!

 

Izvor: Lepota & Zdravlje
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još