Prenosivost brojeva i u fiksnoj telefoniji

BEOGRAD, 15. februara 2010. (Beta) - Ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić izjavila je da će u 2011. godini biti omogućeno i prenošenje brojeva u fiksnoj telefoniji pri promeni operatera.

Jasna Matić je agenciji Beta kazala da bi prenos brojeva u fiksnoj telefoniji trebalo da bude omogućen u istom periodu kada Telenor, kao drugi operater fiksne telefonije u Srbiji, počne da pruža usluge.

"Nadam se da će početkom 2011. ceo paket biti pristupačan građanima u Srbiji, što znači da će Telenor početi da nudi usluge i da će istovremeno biti omogućen prenos brojeva što omogućava pravu konkurenciju", kazala je ona.

Ministarka je podsetila da je Republička agencija za telekomunikacije (Ratel) usvojila Pravilnik o prenosivosti brojeva od 1. januara 2011, koji predviđa zadržavanje brojeva pri promeni operatera u mobilnoj telefoniji. Prema tom pravilniku, navela je Matić, prenos broja moći će da se obavi po proceduri koja traje od dva do četiri dana u zavisnosti da li se radi o pripejd ili postpejd broju.

Pogledajte još