PREPORUKA ZA DANAS: Martina Anđelković – album, serija, knjiga, recept, restoran

Dobitnica je "Hello!" nagrade za ličnost 2015. godine, član EXIT Festival marketing tima, i osoba zaslužna za online prisustvo mnogih drugih relevantnih manifestacija. Vođena željom da svoje iskustvo, znanje i ljubav prema online svetu prenese na mlađe naraštaje, Martina radi i kao predavač iz oblasti oglašavanja na društvenim mrežam. Reč je o osobi koja se budi nasmejana, koja veruje u prijateljstvo, žensku superiornost i naporan rad. Sa čitaocima našeg portala ova dama danas deli svojih pet favorita.

MUZIČKI ALBUM – "AMOVI"/"SAM PAO, SAM SE UBIO"

Toplo preporučujem nove albume Đorđa Miljenovića - Skaj Viklera, "Amovi" i "Sam pao, sam se ubio", jer ćete se prijatno iznenaditi kada čujete Đoleta u potpuno novom fazonu. Posebno bih izdvojila pesmu "Prelepa katastrofa", jer krije dobru priču. Nešto potpuno drugačije od onoga na šta smo navikli od ovog muzičara.

Foto: Promo

SERIJA "BOJACK HORSEMAN"

"Bojack Horseman" je animirani sitkom koji je uspeo da me dobro nasmeje ovih dana. Ako ste mislili da su tvorci "South Park"-a ludi, šta li ćete tek reći kada vidite konja sa ljudskim telom koji "pliva" u najbizarnijim situacijama. Kontroverzne fore, situacije i likovi nasmejaće vas do suza, mene su uspeli i to u veoma stresnom periodu godine.

www.imdb.com

Foto: Promo

KNJIGA "DO COOL SH*T"

Čitam uglavnom stručne knjige, tako da jednu takvu mogu i da preporučim: "Do cool sh*t" autorke Miki Agraval koja se 2013. godine našla na Forbsovoj listi "Milenijalaca sa misijom". Ova knjiga govori nam da je moguće napraviti karijeru od nečega što volite. Miki u ovoj knjizi deli avanture iz preduzetničkog i privatnog života - od učenja kako da sigurno zakoračite iz zone komfora u stranoj zemlji do velikih poslovnih zalogaja. Odlična knjiga za naoštravanje za novu sezonu!

www.goodreads.com

Foto: Ilustracija/Pixabay

RECEPT – PIJANA LUBENICA

Uslov za ovaj recept je da okupite dobru ekipu, inače sam recept nema smisla. Lubenicu dobro isperite i ohladite, odrežite krug nekoliko centimetara iznad polovine njene dužine. Služeći se kašikom i nožem izvadite komade sočnog mesnatog sadržaja i stavite ih u posebnu činiju kao i sok koji će nastati prilikom sečenja. U sada izdubljenu lubenicu sipajte votku, potom u nju stavite voće isečeno na kockice, dobro promešajte i ostavite pola sata u frižideru da voće upije alkohol. Ukrasite s nekoliko listića nane i pre posluživanja ubacite par kockica leda.

Foto: Promo

RESTORAN "PROJECT 72 WINE & DELI (NOVI SAD)

Ako hoćete da iskusite tradicionalnu vojvođansku hranu sa "fensi" obrtom, ovaj restoran je za vas. Ideja ovog restorana nije da dođete i najedete se i to sve u pola sata, već da istinski uživate u neobičnim gurmanlucima. Obavezno probajte sladoled od dimljenog patlidžana.

wineanddeli.rs

Autor: Marija Milošević
Foto: Marko Obradović Edge

Pogledajte još