Veljović: Jasna poruka terorista

BUJANOVAC, 15. februara 2010. (Beta) - Direktor Policije Milorad Veljović ocenio je u ponedeljak u Bujanovcu da je napadom na policajca Bljerima Mustafu u Bujanovcu uoči Dana državnosti Srbije teroristička grupa poslala jasnu poruku državnim organima i da će na to biti adekvatno odgovoreno.

"Nećemo dozvoliti da na ovim prostorima bude ugrožen ustavni poredak i krenućemo u odlučnu borbu sa terorizmom", rekao je Veljović koji je u Bujanovcu obišao mesto incidenta kao i povređene. Veljović je rekao da teroristima nije mesto na ulici već u zatvoru i policija i sve bezbednosne službe koje su prisutne na jugu Srbije uradiće sve da do kraja rasvetle slučaj.

Veljović je naveo da je porodica Mustafa bila na meti terorističkih napada 2000. godine kada je ubijen Bljerimov stric Ćemalj Mustafa koji je bio direktor osnovne škole u selu Muhovac, a 2005. godine pucano je na Bljerimovog brata Besnika koji je ranjen.

Istrazni sudija Višeg suda u Vranju Staniša Mihajlović izjavio je da je policajac Bljerim Mustafa teško povređen kada se aktivirala eksplozivna naprava dok je ulazio u službeni automobil "pežo 206" koji je potpuno uništen. Mihajlović je novinarima posle obavljenog uviđaja rekao da su u tom incidentu povređene i supruga Bljerima Mustafe Ljutvije i dve slučajne prolaznice, maloletne H.E (17) i B.L.(16).

Pogledajte još