PREPORUKA ZA DANAS: Đorđe Čavić – serija, restoran, vino, album, izložba

Vokalni je solista Radio televizije Vojvodine, a album sa tamburaškom muzikom i obradama svetskih hitova izdao je za našu nacionalnu izdavačku kuću PGP-RTS. Radi i kao marketing menadžer i programer u zastupništvu poznate muzičke kuće "Roland" za Srbiju i veliki je poznavalac modernih audio tehnologija.

Čitaocima našeg portala Đorđe preporučuje seriju koja mu je ukrala pažnju, restoran u čijem ambijentu ali i specijalitetima uživa, vino i album po svojoj meri, kao i izložbu koju nikako ne smete propustiti.

Foto: Promo

SERIJA "BILLIONS"

Generalno, više volim serije nego filmove jer su priče daleko razrađenije i kompleksnije. Naravno pričam o dobrim serijama, a to je svakako "Billions". Serija je počela sa emitovanjem 2016. i za sada ima dve sezone koje se gledaju u jednom dahu. Puna je spletki u svetu visokih finansija i političke moći. Borba između državnog tužioca i brilijantnog milijardera, uz igre koje se dešavaju u glamuroznom svetu, drži me pored ekrana do poslednje epizode. Najavljena je i treća sezona.

www.imdb.com

Foto: Promo

RESTORAN "PASHA" NOVI SAD

Zbog posla kojim se bavim, a i zbog svoje sklonosti ka dobrom zalogaju, u ovom restoranu provodim dosta vremena. Oni su mi i kancelarija gde znam da zapevam ali i da napišem neku novu pesmu. Odgovara mi i zbog same pozicije, jer se nalazi u srcu Novog Sada (Dunavski park), a i na samo nekoliko koraka od prostorija Radio Novog Sada gde često imam probe sa Velikim tamburaškim orkestrom. Takođe, restoran "Pasha" je mesto koje zadovoljava sve moje gastronomske fantazije. Fuzija mediteranske i domaće kuhinje, velika kreativnost i inovativnost u gastronomiji u prelepom i opuštenom ambijentu, uz odličan izbor vina je ono što me uvek ponovo vraća u restoran "Pasha". Inspirativno mesto, puno dobre energije, a preporuku za obrok slobodno prepustite ljubaznom osoblju koje redovno osvežava jelovnik pa čak i nas stalne goste često prijatno iznenadi.

www.pasharestoran.com

Foto: Promo

VINO "URBAN ROSE" – VINARIJA DEURIĆ

Leto je vreme kada se najradije odlučujem za roze, a evo već druga godina kako sa zadovoljstvom pijem "Urban Rose" vinarije Deurić iz Male Remete. Pored toga što preferiram lokalna vina, ovo me svaki put iznenadi svojim nežnim i slojevitim aromama lubenice, kajsije, ribizle... sa odlično izbalansiranim kiselinama, čistim i jasnim tonovima. Idealan je izbor uz lagana letnja jela u ovim toplim danima. Naravno, jako je bitno propisno ga rashladiti i podeliti s dragom osobom. Ova autentičan fruškogorski nektar idealan je i poklon sa kojim ćete prijatno iznenaditi svakog ljubitelja i poznavaoca vrhunskog vina.

vinoitakoto.com

MUZIČKI ALBUM "MY JAZZ WAY" ALEKSANDRA DUJINA

Možda zbog toga što je potpuno različita muzika od one kojom se sam bavim, ali i zbog toga što je originalna autorska 'jazz' muzika, ovaj album zauzima počasno mesto u mom automobilu, a to je mesto gde muziku slušam na jedan potpuno drugačiji način nego u studijima gde snimamo i stvaramo nove numere. Moderan muzički izraz autorskih kompozicija Aleksandra Dujina sa svojim kvartetom inspiriše me i daje mi pozitivnu muzičku energiju. Preporuka za sve koji uživaju u instrumentalnom 'jazz'-u.

Foto: Promo

IZLOŽBA - GALERIJA MATICE SRPSKE, STALNA POSTAVKA XX VEK

Svakom ko poseti Novi Sad, topla preporuka za obilazak Galerije matice srpske. Ne mene je poseban utisak ostavila slika Ivana Tabakovića "Genius" jer je neobična po temi i raspoloženju, možda zato što u njoj ima muzike i veselja, u atmosferi koju svaki put drugačije osetim. Bez obzira na to kada je slika nastala, siguran sam da je njena tematika aktuelna u svakom društvu pa i ovom danas.

www.galerijamaticesrpske.rs

Autor: Marija Milošević
Foto: Snežana Milanović

Pogledajte još