Ovaj Rus tvrdi da NE TREBA da pijete vodu pre, tokom i posle jela, a tu je još jedan koristan savet!

Nazarov je Rus koji već duže od dve decenije živi u Srbiji, odakle odlazi na putovanja po svetu u potrazi za odgovorima kako čovek može da unapredi kvalitet života. Do sada je Nazarov sedam puta obišao zemaljsku kuglu u potrazi za odgovorom na pitanje kako se hrane i kako žive najdugovečniji ljudi na svetu. Napisao je o tome i knjigu “Tajne zdravog srca”. Onima koji ne žele da se u potpunosti odreknu loših navika i takozvanih hedonističkih trenutaka Georgij Nazarov poručuje da mogu ponekad sebi da prirede “dan nezdrave hrane”, ali da to urade na pametan način. Kako?

- Veoma je važno znati da ne treba piti tečnost neposredno pre, tokom i neposredno nakon obroka jer tako dodatno otežavamo proces varenja hrane. Ako već tog dana jedemo nezdravu hranu, važno je da se završi ranije sa jelom i nikako je jede kasno uveče. Posle osnovnog obroka, koji ostaje najmanje četiri sata u želucu, ne bi trebalo piti tečnost. Odlična navika u je uključiti veliku porciju salate uz svaki osnovni obrok - napominje Nazarov, koji i sam sprovodi sve ono što savetuje.
I više od toga.

- Svaki dan počinjem kontrastnim tuširanjem, naizmenično se tuširam toplom i hladnom vodom, i to je izuzetno lekovito. Tokom većeg dela godine spavam na otvorenom - kaže. Njegova ishrana bazira se pre svega na voću i povrću, ali i žitaricama, za koje napominje da su vrlo važne.

Izvor: Žena Blic

 

Pogledajte još