Manjeti Mareli najverovatnije odustao od partnerstva

KRAGUJEVAC, 15. februara 2010. (Beta) - Italijanski proizvođač "Manjeti Mareli" je najverovatnije odustao, dok u "Iveku" još razmišlja o strateškom pratnerstvu sa "Zastava kamionima", rečeno je agenciji Beta u toj kragujevačkoj fabrici.

Direktor fabrike "Zastava kamioni" Đorđe Nestorović je agenciji Beta rekao da je pod znakom pitanja primena Memoranduma o razumevanju koji je potpisan sa tim kompanijama i koji važi do kraja marta ove godine.

"Očekujemo da će ovih dana ili nedelja u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja biti doneta odluka o statusu Memoranduma, da li će se sprovoditi ili ulazimo u novi krug traženja strateškog partnera", kazao je Nestorović.

On je naveo da je o takvoj mogućnosti bilo reči i u razgovoru sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Mlađanom Dinkićem početkom ove godine. "Dinkić je tada rekao da je bolje da se ne žuri, nego da se pronađe kvalitetno rešenje i obezbedi partner za proizvodnju lakih komercijalnih vozila, iz stateških razloga da se program ne ugasi", rekao je Nestorović.

Pogledajte još