Medojević: Protiv mene se vodi opasna hajka

PODGORICA, 15. februara 2010. (Beta) - Predsednik crnogorske opozicione stranke Pokret za promjene (PzP) Nebojša Medojević najavio je u ponedeljak da će preko "ambasadora zapadnih država" u Podgorici upozoriti međunarodnu javnost da su "vrh crnogorske vlasti i neki mediji postali sastavni deo narko kartela".

Optužbe o navodnoj sprezi vlasti i organizovanog kriminala u Crnoj Gori Medojević je ponovio na konferenciji za novinare, na kojoj je, takođe, ocenio da se protiv njega vodi "opasna hajka", posebno nakon što je nedavno u emisiji Radio-televizije Srbije izneo veoma oštre ocene o političkim prilikama u Crnoj Gori.

Posle te emisije, kako je Medojević rekao, on i PzP su izloženi "brutalnim napadima", a u tom kontekstu je pomenuo Radio-televiziju Crne Gore i Upravu policije Crne Gore. Uprava policije je posle Medojevićevog nastupa na RTS demantovala njegove tvrdnje o kriminalizovanoj vlasti u Crnoj Gori.

Medojević je novinarima rekao i da neki mediji u Crnoj Gori nastoje da "narko bosove i šefove organizovanog kriminala prikažu kao crnogorske patriote, ugledne investitore i garante crnogorske nezavisnosti".

Pogledajte još