Junajted u Milanu, Real na "Žerlanu"

Posle puna tri meseca pauze u Ligi šampiona, fudbalski fanovi imaju priliku da na delu vide najbolje klubove koji će se kroz teže i atraktivnije takmičenje boriti za titulu.

Trener Milana Leonardo traži od svojih fudbalera pravu ravnotežu između napada i odbrane u meču osmine finala Lige šampiona protiv Mančester junajteda.

"Imamo 180 minuta da odlučimo ovaj duel. Jedan od ciljeva je da ne primimo gol, ali Mančester junajted je tim koji stalno napada. Moramo da imamo pravu ravnotežu između neprimanja gola i napadanja", rekao je Leonardo.

Sutrašnji rivali poslednji put su se sastali 2007. godine u polufinalu Lige šampiona. Milan je tada pobedio sa 3:0 u revanšu i otišao u finale gde je slavio pobedom nad Liverpulom.

"Timovi se dobro poznaju. Ne samo zbog skorašnjih međusobnih mečeva, već zato što stalno izučavamo jedni druge. Mislim da poznajem Mančester junajted. Fergusonov tim izlazi iz varljivog perioda", rekao je Leonardo.

Milan je ove sezone dobio mnogo pohvala zbog napadačke igre, ali najveći deo uspeha tima izgrađen je na štoperskom paru Alesandro Nesta - Tijago Silva.

Nesta se u petak vratio na teren posle mesec dana pauze zbog istegnuća tetive. Milan je tada pobedio Udineze sa 3:2, ali je nevolje izazvao Silva, koji je šepajući izašao sa terena zbog problema s preponama. 

U napadačkom triju verovatno će se naći Klas Jan Huntelar, koji će praviti društvo Aleksandru Patou i Ronaldinju, pošto je Marko Borijelo nedostupan zbog povrede leđa.

Pato je u petak zaigrao posle dva meseca pauze zbog povrede butine i postigao je svoj osmi gol u sezoni.

"Dobar smo tim, sa mnogo izuzetnih igrača. Znamo da moramo da uradimo sve što je moguće da pobedimo u ovoj utakmici i pratimo trenerov plan. Cilj nam je da pobedimo", rekao je Pato.

Pokretač većine uspeha Mančestera ove sezone bio je Vejn Runi, koji je trenutno prvi strelac Premijer lige sa 21 golom. On je rekao da njegovi saigrači moraju da igraju najbolje što mogu da bi pobedili italijanski tim.

"Imaju Pirla i Beksa (Dejvid Bekam) i druge sjajne igrače. Ronaldinjo je poseban, takođe. Neverovatno igra kada je u formi. Moraćemo da igramo najbolje što znamo da bi ih pobedili", rekao je Runi.

"Klarens Sedorf je verovatno najbolji fudbaler protiv koga sam igrao. Bio je neverovatan kada smo pre nekoliko godina igrali na San Siru", kazao je Runi.

Vidić i Andersen ne igraju

Fudbalski reprezentativac Srbije i igrač Mančester junajteda Nemanja Vidić zbog povrede neće igrati meč Lige šampiona protiv Milana.
Mančester junajted će u narednom meču biti oslabljen neigranjem Vidića i Andersona.

Povređeni igrači ostali su u Engleskoj dok je ostatak ekipe otputovao u Italiju.

Vidić nije igrao od 30. decembra zbog problema sa nervom u nozi. 

Osmina finala Lige šampiona:

Utorak, 16. februar 

Lion - Real Madrid 20,45
Milan - Mančester junajted 20,45
Štutgart - Barselona 20,45
Olimpijakos - Bordo 20,45

Sreda, 17. februar 

Bajern - Fiorentina 20,45
Porto - Arsenal 20,45 
CSKA - Sevilja 18,30
Inter - Čelsi 20,45

Pogledajte još