NOVI TREND U VEŽBANJU: Do savršene figure pomoću znakova zodijaka!

OVAN: Volite jak trening, pa veliku korist imate od kardio vežbi koje oslobađaju od stresa. Ne treba da odustanete ako se rezultati ne vide istog trenutka, već da budete uporni i posvećeni. Učinite trening interesantnim! Kombinujte program vežbi sa aktivnostima kao što su tenis ili vožnja bicikla, ili se priključite grupi koja se priprema za maraton.

BIK: Preferirate udobnu i opuštenu rutinu. Ako svoj raspored preopteretite treningom, ubrzo ćete početi da se osećate umorno. Koncentrišite se na aktivnosti u prirodi. Odlučite se za brzi hod u društvu prijateljice, blagi džoging, trbušni ples, ili tenis. Dok vežbate obavezno slušajte muziku i izaberite inspirativno i slikovito okruženje.

BLIZANAC: Vežbanje je za vas odličan način da održite i telo i um u formi. Kada prikupite sve potrebne informacije o režimu ishrane i fitnes programu, krećete ka najboljim rezultatima. Uživaćete u programima koji uključuju društvo. Igranje frizbija u parku, šetnja sa psom, badminton, odbojka na pesku, svejedno je, dokle god vas pokreće i mentalno stimuliše.

RAK: Volite aktivnost i najbolje rezultate postižete uz pažljivo isplaniran program. Imaćete koristi od onih koji podrazumevaju interakciju sa drugim ljudima. Ali, na trenutke će vam biti potrebni mir i tišina. Jedrenje, vodeni aerobik, golf ili trčanje uz plažu idealni su načini da opustite i umirite živce. Prijaće vam i joga ili pilates.

LAV: Nastup i stil su vam u svemu bitni, pa ste motivisani da budete u formi kada vas zasipaju komplimentima na račun izgleda. Naporno radite na tome da dobro izgledate. Pridružite se najpopularnijoj teretani u kraju i uključite se u više programa. Razbijte monotoniju partijom golfa, ili odlaskom na jedrenje! Treniranje sa tegovima ili kik-boks pomoći će vam da zadržite sjajnu formu.

DEVICA: Motivisani ste beleženjem detalja svakog treniga. Brojanje kalorija će vam takođe pomoći na putu do postizanja željenog izgleda. Za vas su savršeni lagani i izbalansirani pilates pokreti, joga ili meditacija. To pomaže da stišate buku u glavi i sredite misli. Sve što uključuje nauku držaće vam pažnju.

VAGA: Odgovaraju vam treninzi u društvu, pa često pozivate prijatelje i partnera da vam se pridruže u vežbanju. Osmislite program koji će vam pomoći da ostanete u formi, ali i da uživate u vašoj omiljenoj hrani. Tenis, golf, ili bilo šta drugo što podrazumeva socijalizovanje, biće vam zabavno. Za vas su ftnes klubovi gde možete da se opustite i ćaskate sjajna ideja.

ŠKORPIJA: Prija vam iscrpljujuća aktivnost, koja oslobođa nakupljene tenzije. Prepreke jačaju vaš um i telo, jer ste poznati po tome da ostvarujete sve što zamislite. Trčanje na traci, boks ili vežbanje na sobnom biciklu – sve su to aktivnosti koje će vam prijati. Postavite sebi izazov i prijavite se za trijalton, na primer.

STRELAC: Volite da putujete, pa bi bilo sjajno da kombinujete vežbanje sa obilascima sveta. Šetnja i istraživanje okoline su sjajna vežba za vas. Brzi hod je idealan. Idite i na trčanje sa psom, uzmite čas jahanja ili joge.

JARAC: Iimate jak um i umete da slušate svoje telo, i na kraju ćete uvek uraditi ono što vam najviše prija, iako volite da isprobate sve ono što drugi hvale. Vaš program vežbanja mora se uklopiti u vaš raspored, inače nikad nećete naći vremena za trening. Zakažite čas sa trenerom, to je za vas najproduktivnije.

VODOLIJA: Blistate u prilikama koje podrazumevaju socijalizaciju, i imate um otvoren za nove ideje i programe vežbanja. Najnoviji trendovi i oprema vas uzbuđuju. Prijavite se za polumaraton, postavite sebi izazov sa treningom izdržljivosti, ili se upišite na kurs borilačkih veština.

RIBE: Ne prijaju vam naporne vežbe koje će vam pre oduzeti energiju nego vam napuniti baterije. Zumba, hip-hop ples ili salsa mogu vam biti veoma zabavni, baš kao i sve aktivnosti vezane za vodu: surfovanje, plivanje, vaterpolo ili vodeni aerobik.

 

Izvor: harpersbazaar.com

Foto: pixabay.com

Pogledajte još