Srbija nije htela saradnju sa Crnom Gorom

PODGORICA, 16. februara 2010. (Beta) - Rukovodilac Nacionalnog centralnog biroa Interpola u Podgorici Dejan Đurović izjavio je u utorak da Srbija nije želela da sarađuje sa Crnom Gorom u vezi sa slučajem Darka Šarića, osumnjičenog za šverc kokaina iz Južne Amerike.

Đurović je u utorak za podgoričku Pobjedu rekao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije trebalo da za Šarićem raspiše međunarodnu poternicu još 17. decembra prošle godine kada nije uspelo njegovo hapšenje u Francuskoj. To nije, međutim, učinjeno, iako je, prema Đurovićevim rečima, trebalo da Srbija dostavi tajnu poternicu i Crnoj Gori.

On je kao "neočekivano" opisao to što "onoga momenta kada je (Srbija) saznala da je Šarić izbegao hapšenje u Francuskoj i da se nalazi u avionu Montenegroerlajnza na letu za Podgoricu", Interpol Beograd nije dostavio međunarodnu poternicu za Šarićem i Crnoj Gori. Za Đurovića je "još čudnije" to da je pravosuđe Srbije bez provere navelo u poternici da je Šarić crnogorski državljanin. Đurović je podsetio da je Šarić otpust iz crnogorskog državljanstva dobio još 2005. godine, od kada je državljanin Srbije.

Đurović je takođe ocenio da u Srbiji "pokušavaju da stvore pogrešnu sliku i u slučaju hapšenja Gorana Sokovića i Dejana Šekularca, tvrdnjama da je Crna Gora odbila saradnju sa Srbijom". "Desilo se obrnuto.

Pogledajte još