Štrajk građevinara u martu

BEOGRAD, 16. februara 2010. (Beta) - Predsednik granskog sindikata građevine "Nezavisnost" Ranko Drljević najavio je u utorak da će u martu taj sindikat organizovati proteste zbog teškog položaja radnika u građevinskoj industriji.

On je na konferenciji za novinare, koja je organizovana povodom tvrdnji sindikalaca o zloupotrebama u Komgrapu, kazao da radnici te firme traže ostavke ministara za prostorno planiranje i infrastrukturu Olivera Dulića i Milutina Mrkonjića.

Drljević je kazao da su svi radnici iz sektora građevinarstva za proteste, ali da se mnogi od njih boje jer trpe šikaniranje i dobijaju otkaze. On je kazao da je građevinska industrija u Srbiji mrtva a da od malog broja radnika koji rade, 36 odsto radi u sivoj ekonomiji.

Na konferenciji je novinarima podeljeno pismo koje su manjinski akcionari Komgrapa uputili premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku u kome traže da im saopšti da li je on vlasnik kompanije. Takođe su saopštili i da im je formalni vlasnik Slobodan Stanković, vlasnik firme Integral iz Laktaša u Republici Srpskoj, kazao da je prodao firmu i da se za svoja prava obraćaju "kriminalcu iz Crne Gore, koji je kupio njegov deo".

Pogledajte još