Beauty proizvodi koje nikako ne smete da delite sa drugima!

Isto tako, da biste izbegli zdravstvene komplikacije, ni u kom slučaju ni vi nemojte biti previše slobodni u blizini njene šminke i obratite pažnju na sledećih šest stvari.

Aplikatori (četkice, sunđeri, beauty blenderi, štapići, …)

Bilo koja mala alatka zahvaljujući kojoj vaše lice postaje umetničko delo i koja dolazi u direktan kontakt s kožom ne bi trebalo da se deli jer može biti izvor ozbiljne infekcije. Ne biste koristili tuđu četkicu za zube, zar ne?

Oprema za manikir i pedikir

Grickalice, makazice i turpije za negu noktiju i stopala koje koristite kod kuće za manikir i pedikir možda deluju bezopasno, ali ukoliko ih delite sa nekim, to može dovesti do toga da dobijete/prenesete opasne gljivice.

Četka za kosu

Osim toga što vaši i gnjide nisu iskorenjene i bilo ko ih može dobiti tokom svakodnevne vožnje autobusom, deljenje četke za kosu s nekim povećava rizik za širenje različitih kožnih infekcija.

Svi makeup proizvodi za šminkanje očiju

Da, svi, bez izuzetka! Tuđi ajlajner, maskara i senke za oči mogu vas izložiti riziku da dobijete konjuktivitis i, isto tako, vaša šminka može ugroziti druge. To što se tragovi virusa ne vide, ne znači da on nije prisutan.

Sve što se nalazi u teglici

Osim ukoliko vi i osoba s kojom biste delili hidratantnu kremu ili masku za lice zahvatate proizvod svaki put novom kašičicom – što sigurno ne radite – neophodno je da u teglicu stavite prst. Koliko god ruke bile čiste, bakterije su tu, a deljenje bacila neće učiniti uslugu vašoj koži.

Osim šampona i gela za tuširanje, ništa što se koristi u tuš-kabini

Mrežice, četke, lufe i sunđeri za tuširanje (o brijačima da ne pričamo!) prepuni su bakterija s kože jedne osobe i ni u kom, ponavljamo, ni u kom slučaju ne bi smeli da se dele. Spavate kod najbolje drugarice i tuširate se kod nje? Klasično tuširanje biće sasvim dovoljno!

Izvor: Story
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još