Lilika

Autorska monodrama i diplomska predstava glumice Verice Nikolić, po tekstu Dragoslava Mihailovića biće premijerno izvedna 19. februara u 20.00 na sceni "Kult", UK "Vuk Karadžić".
Predstava se bavi temom nasilja u porodici i iz dečje perspektive problematizuje odnos roditelj-dete u osetljivom dobu odrastanja.

Predstava „Lilika“ uvodi nas u zaboravljeni svet desetogodišnje devojčice Milice Sandić koja usled nedostatka ljubavi svojih roditelja i stalnih svađa postaje žrtva svoje porodice, trpi majčino i očuhovo maltretiranje, otuđuje se i zatvara u svoj svet. Ova predstava je tajno svedočanstvo, koje nas upoznaje sa strahovima i razočarenjima dečje duše i očekivanjima nekog lepšeg sveta.

Posle predstave publika će imati priliku da učestvuje u jedinstvenoj forum-diskusiji „Aktivna publika“ koja je deo tribinsko-obrazovnog projekta „Putevi i stranputice“ Ustanove kulture "Vuk Karadžić".
Ova interaktivna radionica pod vođstvom Biljane Slavković i Biljane Petrović, psihodramskih psihoterapeutkinja, omogućiće publici predstave da reflektuje svoje stavove na temu nasilja u porodici i da aktivno razmeni svoja iskustva i emocije na tu temu. Diskusija će početi odmah nakon predstave i trajaće 50 minuta.

Kostim: Ivana Jovanović
Muzika po delu: Silvane Armenulić (pomogli Goran Mitrović i Mane Savanović)

Pogledajte još