fbpx

Sednica Odbora o platanima u Beogradu

BEOGRAD, 16. februara 2010. (Beta) - Odbor za životnu sredinu Skupštine Srbije raspravljaće na sednici u četvrtak o mogućim rešenjima za problem uklanjanja platana iz Bulevara kralja Aleksandra u Beogradu.

Kako je navedeno u saopštenju Liberalno demokratske partije (LDP), predsednik Odbora Čedomir Jovanović zakazao je hitnu sednicu koja će imati formu javnog saslušanja (public hearing).

Na sednicu su pozvani predstavnici Ministarstva životne sredine, gradskih službi, sekretarijata za životnu sredinu i komunalne poslove, Zelenila Beograd, profesori Šumarskog, Građevinskog i Biološkog fakulteta, Instituta za šumarstvo, Akademije arhitekture Srbije, Zavoda za zaštitu prirode Srbije, Instituta za javno zdravlje.

U raspravi će učestvovati i predstavnici civilnih organizacija i neformalnih grupa koji su organizovali akciju "Sačuvajmo beogradske platane". "Javnost mora da dobije nedvosmislenu informaciju u čemu je problem, koliko stabala zaista mora da se ukloni, koji su razlozi, kako brzo obnoviti zelenilo u tom delu, šta treba hitno učiniti da se sanira eventualna šteta", navedeno je u saopštenju.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.