U Parizu opljačkana ćerka gradonačelnika Kijeva

PARIZ, 16. februara 2010. (Beta-AP/AFP) - Ćerka gradonačelnika Kijeva Kristina Černovetska rekla je francuskoj policiji da joj je ukraden nakit vredan 4,5 miliona evra dok se vozila automobilom od aerodroma "Šarl de Gol" do Pariza, saopštila je u utorak policija.

Jedan zvaničnik pariske policije koji je želeo da ostane anoniman rekao je da je Kristina Černovetska ispričala da je jedan muškarac sinoć provalio u njen luksuzni automobil kada se zaustavio na autoputu severno od Pariza i ukrao joj tašnu.

Taj zvaničnik je dodao i da je ona prijavila krađu i rekla da se u tašni nalazi izuzetno vredan nakit. Francuska policija je, po njegovim rečima, obavestila ambasadu Ukrajine o tom događaju, ali je ambasada odbila da ga komentariše.

Recepcioner luksuznog pariskog hotela "Žorž Peti" potvrdio je da je upisana izvesna "Kristina" Černovetska, ali nije bilo jasno da li se radi o istoj osobi. Gradonačelnik Kijeva Leonid Černovetski demantovao je ranije danas da je njegovoj ćerki sinoć u predgrađu Pariza ukradena tašna sa nakitom.

Pogledajte još