Ovaj napitak zovu TEČNO ZLATO: Star je 2.000 godina, jeftin i razbudiće vas bolje od kafe!

Reč je o čajnoj pečurki od koje se dobija pravo tečno zlato. Kombuha je poznata duže od 2.000 godina, a zahvaljujući putnicima uspela je da se iz Azije probije do Evrope gde je sve više poštuju baš kao zlato.

Ako ste u potrazi za savršenim napitkom, a usput još bolujete ili imate simptome: dijabeteas, hemoroida, ateroskleroze, gihta, reume, vrtoglavice, demencije, spore probave i zatvora, ekceme na koži, usporenog rada jetre, gojaznosti... sve to leči upravo kombuha.

Zlato za organizam, metabolizam, vitalnost i savršen osećaj. Sve to i još puno više, od gljive od koje se pravi čudesni istoimeni napitak.

Zlatna doza je malo zelenog i malo crnog čaja, šećer i dobre bakterije iz ove pečurke, a kad se pripremi, iz pečurke izlazi malo fermentisanog alkohola, pa se zato i naziva napitkom za odrasle.

Takođe, kombuhu ne smeju da piju trudnice, dojilje, deca mlađa od četiri godine i osobe s izuzetno lošim imunitetom. Konzumira se u malim količinama jer može da uzrokuje gorušicu, a možete je naći u svakoj prodavnici zdrave hrane.

Izvor: zena.blic.rs

 

 

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.