Očistite organizam pomoću lanenog ulja i semenki lana

No, jeste li znali da su i izvrstan izbor za detoksikaciju organizma i čišćenje creva?

Laneno brašno dobijeno mlevenjem lanenih semenki u crevima upija vodu, širi se i deluje poput četke koja “riba” toksine i otpadne materije iz vaših creva.

 

Čišćenje organizma lanom po Malahovu

Genadij Petrovič Malahov je poznati ruski iscelitelj, lekar narodne medicine i autor brojnih knjiga sa savetima za lečenje raznih bolesti. Većinu metoda o kojima piše isprobao je i sam. On smatra da organizam modernog čoveka u poslednjih sto godina nije uspeo da se prilagodi negativnim promenama u ishrani. Zato savetuje čišćenje organizma od otrova i to u skladu s mesečevim menamaMalahov ukazuje i na važnost povremenog posta i gladovanja, koje praktuju i životinje kada su bolesne, jer se tako organizam čisti od otrova i otvara se put samoizlečenju.

 

Detoks napitak

Sastojci:

  • četvrtina šoljice (50 ml) lanenog ulja
  • mleveni đumbir
  • mleveni crni biber

Priprema:

Pomešajte laneno ulje s po prstohvatom mlevenog crnog bibera i đumbira. Sve dobro izmešajte pa popijte ujutro na prazan želudac. Pijte 3 dana zaredom. Ulje će obložiti vaš organizam iznutra, a đumbir i crni biber će potaknuti izbacivanje toksina. Četvrtog dana koristite laneno ulje za masažu spolja – nežno ga utrljajte po celom telu. Ova uljna masaža pomoći će vam da dodatno izvučete toksine iz celog organizma.

Napomena:
Prednost uvek dajte bio lanenom ulju. Budući da je osetljivo na temperaturu i svetlost, te je sklono oksidaciji, ulje čuvajte u frižideru.

 

Eliksir od lanenih semenki

Ovaj vrlo ukusan napitak na bazi lanenih semenki očistiće vaš organizam od štetnih materija i toksina. Takođe, vaša će koža postati blistava i čista, a izgubićete i pokoji kilogram, te sačuvati zdravu telesnu težinu. Vlakna koja se nalaze u ovim semenkama pomažu radu creva i pridonose osećaju sitosti, dok omega-3 masne kiseline podstiču funkciju znojnih žlezda, a to pridonosi sagorevanju viška masnoće u organizmu.

Ovaj napitak uvek pripremite veče pre nego što ćete ga konzumirati.

1. korak:

U večernjim satima prokuvajte 1 litrar vode, pa njom prelijte 3 supene kašike lanenih semenki. Ostavite da odstoji do jutra. Najbolje bi bilo da za pripremu koristite termos ili lonac s poklopcem.

2. korak:

Ujutro procedite napitak. Trebalo bi da ste dobili gust napitak, koji podseća na gel. Ovaj napitak nikad ne ostavljate za idućih nekoliko dana. Za još bolji ukus, dodajte mu malo meda.

Konzumacija:

Pijte oko 150 ml napitka 3-4 puta na dan, i to pola sata pre obroka. Konzumirajte ga svaki dan tokom 10 dana, a zatim uzmite pauzu od 10 dana. Pijte ga u 3-4 ciklusa, odnosno dok ne ostvarite željene rezultate.

Dobrobiti:

  • lepša i zategnutija koža
  • gubitak kilograma
  • topljenje masnih naslaga

Ovaj eliksir nije namenjen osobama koje boluju od ozbiljnijih bolesti jetre.

Uz stručni nadzor nutricioniste ili lekara ovaj napitak se može primenjivati i za uklanjanje bubrežnog kamenca i peska.

 

Izvor: Alternativa Za Vas

Pogledajte još