PREPORUKA ZA DANAS: Tijana Bogićević - serija, album, film, recept, vino

Karijeru je započela 2001. godine kao prateći vokal Vlade Georgieva, a numerom "Tražim" koja je mesecima važila za najslušaniju na svim radijskim stanicama, debitovala je i kao solo izvođač te dokazala da je domaća muzička scena čekala upravo na nju. U maju mesecu ove godine Tijana je predstavljala Srbiju na takmičenju za "Pesmu Evrovizije" numerom "In too deep", ali to nije bio njen prvi susret sa ovom relevantnom muzičkom manifestacijim – i 2010. godine bila je deo našeg tima koji je pratio Ninu Radojičić. Ova lepa Novosađanka danas živi u Americi gde se preselila nakon udaje za pevača Marka Robertsona, a nedavno je plasirala novu pesmu "Ti imaš pravo" koja bez velike pompe polako postaje pravi domaći hit.

Foto: Promo

SERIJA "SCANDAL"

S obzirom na to da živim u Americi, moraću da navedem serije koje gledam ovde. Moj sistem je takav da snimam sve serije koje volim, pa ih kasnije gledam jer nikada ne mogu da stignem da ih pogledam u momentu kada se emituju. Serije koje pratim poređaću po "važnosti"! To su "Scandal" - glavna glumica je Keri Vašington koja je desna ruka predsednika Amerike, i simbol za jaku i sposobnu ženu. To je serija koju uvek prvu gledam od snimljenih, pa onda ako sam pogledala sve prelazim na sledeće. Druge dve koje obožavam su "Blakish" i "Fresh off the boat" koje su sitkomi. Prva je o jednoj afro-američkoj, a druga o azijsko-američkoj porodici i njihovim životima. Na duhovit način opisuju stereotipe i diskriminiciju sa kojom se stranci suočavaju u Americi.

www.imdb.com

Foto: Promo

MUZIČKI ALBUM "DIVIDE" - ED SHEERAN

Polako postajem pravi Ed Šeron fan. On je toliko talentovan, da imam utisak da ni za još tri života neće postići svoj vrhunac. Album koji je izdao ove godine slušam od početka do kraja vrlo često, a posebno je interesantno što pesme jedna sa drugom nemaju nikakve veze. Stilski, pa čak ni žanrovski. Čini mi se kako Ed svakim novim albumom izaziva muzičku industriju i njena pravila.

www.edsheeran.com

Foto: Promo

FILM “WHY HIM?”

Film koji sam skoro gledala, i to u avionu kada sam dolazila kući u Srbiju je "Why Him?". Nisam sigurna kako je preveden naslov kod nas i da li je bio u bioskopima, ali reč je o urnebesnoj komediji u kojoj se devojka, jedna uzorna studentkinja i ćerka zabavlja sa novokomponovanim milionerom kojeg glumi Džejms Franko, a koji je kao i mnogo njih u današnje vreme zaradio bogatsvo u IT industriji praveći video igrice. Zaplet počinje kad ona odluči da upozna svoje fine konzervativne roditelje sa svojim momkom koji je bahat i troši pare na najneverovatnije načine. Odlična komedija.

www.imdb.com

Foto: Pixabay

RECEPT - QUESADILLAS

Potrebno za 1 quesadillu:

dve tortilje

narendani sir

piletina

pavlaka

so i začini po izboru

Piletinu posoliti i pobiberiti, pa je na malo maslinovog ulja ispržiti u tiganju. Potom je staviti na dasku i iseći na kockice. U isti tiganj staviti tortilju i na nju posuti rendani sir, dovoljno da pokrije celu tortilju. Kad je sir polako počeo da se topi dodati piletinu. Nakon što tortilja dobije zlatnu boju, okrenuti sve u tiganju i isto tako sačekati da druga tortilja porumeni. Izvaditi sve na tanjir, otvoriti i dodati pavlaku. Iseći je na četiri dela i poslužiti. Meni je najslađe da ih jedem prstima, kao picu. Prijatno!

Foto: Pixabay

VINO - PROSSECCO

Ljubitelj sam penušavih vina. Prossecco je moj favorit za ove letnje dane, a za specijalne prilike tu je šampanjac. Penušavo vino je postalo moj izbor od kada sam počela da se hranim zdravo i uživam u fitnesu zato što, iako je alkoholno piće ima najviše 90 kalorija. Nije ni čudo što je šampanjac omiljeno piće u Holivudu.

Autor: Marija Milošević

Foto: Privatna arhiva

 

Pogledajte još