Grudi leti brže stare zbog ovih šest navika!

Zato pokušajte da se rešite ovih navika kako biste očuvali lepotu svog poprsja.

1. Dijete s jo-jo efektom

Ako ste nedavno skinuli neželjene kilograme, višak opuštene kože prvo će se primetiti na vašim grudima. A što više takvih jo-jo iskustava proživite u životu, grudi će pre izgubiti svoju elastičnost, te će se još više otegnuti.

2. Loš grudnjak

Za lepotu i punoću grudi uvek pazite da vam grudnjak bude prave veličine, odnosno, da dobro drži. Ako se grudi još više tresu tokom svakodnevnih, uobičajenih aktivnosti, koža će pre popustiti.

3. Pušenje

Verovatno znate da pušenje ubrzava starenje kože, jer smanjuje dotok krvi do ćelija, od čega prvo strada površinski sloj kože.

4. Solarijum

Previše solarijuma nije dobro ni za šta, pa ni za grudi, naročito jer stvara bore na dekolteu. Tamniji ten jeste privlačan, ali ne po svaku cenu i ako je koža smrežurana.

5. Kreme za sunčanje

Iako nas štite od loših UV zraka, kreme za sunčanje s visokim faktorom zapravo ubrzavaju proces nastanka bora na licu i grudima. Ove dve oblasti najbrže stradaju od takvih krema, jer smanjuju stvaranje kolagena i ublažavaju elastičnost kože. Zato ne preterujte s kremom i pravac u hlad!

6. Trčanje i poskakivanje

Trčanje jeste zdravo, ali ne oblačite patike dok ne nabavite dobar grudnjak. Najbolje je da nosite onaj sportski koji će grudi držati na mestu.

Izvor: avaz.ba

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.