AMY’S NIGHT: Ova subota u Beogradu posvećena je mladima, Ejmi i pozorištu!

Te večeri, imaćete priliku da se ponovo  prepoznate u pesmama ove umetnice, a u «The Three Carrots Irish Pub-u», čak i priliku da otpevate neku od njenih pesama, pa i da probate neki od Amy koktela. Postojaće kutija za donacije za predstavu, a ukoliko vas bude zanimalo nešto više o projektu, moći ćete da pitate ekipu Reflektor teatra, koja će biti sa vama cele večeri.

Kada je reč o LEILA Records-u, oni će deo svog profita te večeri usmeriti na stvaranje predstave "Back to Amy", te tako pomoći kulturu i ovu omladinsku produkciju.

Ako volite Ejmi i u Beogradu ste ove subote, evo sjajne prilike da se družite, zabavite i pomognete da Srbija dobije pozorišni spomenik posvećen ovoj umetnici, a mladi priliku da rade i stvaraju.


Kako je društvo u kome živimo moglo da dozvoli da jedna izvanredna pevačica ostane sama, da grleći sebe otera taj osećaj usamljenosti, od kog je beg pronašla u najgorim porocima koji su je koštali života? Neki su joj govorili da je alkoholičarka i narkomanka, neki su je i pored svega toga cenili, ali retko ko je video mladu osobu sa gomilom problema. Ona je želela samo da peva i stvara. Njeni stihovi nisu bili samo način da se izbori sa svojim demonima, već i suptilna vrsta poziva u pomoć.

Međunarodni dan mladih, obležava se 12. avgusta i potekao je od UN 1999. godine sa idejom da se podigne svest o brojnim zakonskim i kulturalnim problemima mladih. Svake godine ovaj dan ima drugačiju tematiku, od mentalnog zdravlja do društvene pravde i sprečavanja nasilja.

Usamljenost, depresija i zloupotreba droge i alkohola radi bega od istih, bili su problemi sa kojima se Amy susretala i glavne su teme kojima se vodi buduća predstava, koja neće biti samo o Amy, koliko i o samom umetniku, načinu na koji on sav bol ili ljubav pretvori u umetnost, kao i o svim mladim ljudima sa istim problemima.


Reflektor teatar je nezavisna omladinska pozorišna produkcija, izrasla iz pozorišnog programa organizacije Centar E8. Do sada su realizovane 4 predstave, koje je gledalo više od 25.000 ljudi. Tu pozorište nije zgrada, već ga čine ideje i ljudi, čiji je cilj da se što više uključi publika u stvaralaštvo i produkciju predstava.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.