MOJE PUTOVANJE IZ SNOVA: Katarina Gromilić - Pariz

Bilo je puno lepih putovanja i svako od njih ima neku svoju draž, međutim iz više razloga izdvojila bih Pariz. Prošle godine smo odlučili da sa prijateljima za prvomajske praznike posetimo grad svetlosti. I deca su pošla sa nama jer nam je glavni cilj bio poseta Diznilendu. Diznilend je posebna priča i ja vam ne mogu mnogo toga reći za sam sadržaj istog, jer sam više bila posmatrač nego učesnik u fantastičnim sadržajima budući da sam u tom trenutku bila trudna. Ali jedno je sigurno - tamo zaista ponovo postajete dete.

Izdvojila bih deo sa dvorcima i kućicama raznoraznih junaka našeg detinjstva, a najjači utisak je na mene ostavio "3D mapping" i neverovatan vatromet koji je upriličen nakon što je pao mrak. To je najlepša moguća bajka koju sam videla u životu. Pored Diznilenda koji obavezno morate posetiti ukoliko ste u Parizu, tu su i ostale čuvene znamenitosti od kojih zastaje dah - Crkva Notr Dam, Luvr, fantastični mostići na Seni, Trijumfalna kapija, Šanzelize i još mnogo toga. Žao mi je samo što nisam stigla da posetim čuveni "Moulin Rouge" jer mi je to bila velika želja oduvek. Ali sledeći put, obavezno! Kao i "Le Lido" i "Crazy Horse".

Kada govorimo o piću, u Parizu su svakako neprikosnovena francuska vina. Posle dugačkog dana - dan traje do devet uveče, omiljena mi je bila čaša vina u "Hotel Costes" uz degustaciju najrazličitijih sireva.

Sledeći grad koji ću posetiti je London. Idem prvi put i žao mi je što ću biti kratko obzirom da je poslovni put u pitanju. Puno je destinacija koje želim da obiđem, mnoge su se ostvarile a neke će se nadam se tek desiti. Zemlje Dalekog istoka su svakako među njima.

Autor: Marija Milošević
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još