Porto bolji od Arsenala

BEOGRAD, 17. februara 2010. (Beta) - Fudbaleri Porta pobedili su na svom terenu engleski Arsenal sa 2:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Golove za Porto postigli su Silvestre Varela u 11. i Falkao u 52. minutu, a strelac za Arsenal bio je Sol Kembel u 18. minutu.

Prvu priliku na utakmici imali su domaći u trećem minutu, kada je Hulk šutirao za malo pored gola.

Početna terenska inicijativa isplatila se domaćinu u 11. minutu, kada je golmanu Arsenala Lukašu Fabijanskom lopta prošla kroz ruke, a na pravom mestu našao se Silvestre Varela i poslao je u mrežu.

Tek nakon primljenog gola Arsenal je zaigrao ofanzivnije i u 19. minutu gosti su došli do izjednačenja.

Posle kornera sa desne strane, odbrana Porta izbacila je loptu iz šesnesterca, do nje je došao Tomaš Rosicki i centrirao do veterana Sola Kembela koji je glavom savladao Heltona.

Već u 21. minutu Arsenal je mogao potpuno da preokrene rezultat, ali je šut Rosickog zaustavio Hilton. U završnici prvog poluvremena Porto je uzvratio preko Rubena Mikaela, ali je Fabijanski u ovom slučaju dobro intervenisao.

Ipak, poljski golman je u drugom poluvremenu napravio još jednu grešku i definitivno postao tragičar utakmice.

Igrao se 51. minut, kada Kembel vratio loptu do Fabijanskog, ovaj ju je uhvatio u ruke, a arbitar je dosudio indirektan udarac.

Mikael je brzo izveo indirektan udarac, dodao loptu do Falkaa, koji je, dok je Fabijanski još bio zbunjen i okrenut leđima, zatresao mrežu.

Gosti su nakon drugog primljenog gola preuzeli terensku inicijativu, ali se Porto veoma dobro branio i sačuvao prednost pred gostovanje u Engleskoj.

Revanš utakmica igra se 9. marta na stadionu Emirejts u Londonu. 

Rezultati osmine finala fudbalske Lige šampiona:

Bajern Minhen - Fiorentina 2:1

Porto - Arsenal 2:1

Milan - Mančester junajted 2:3

Olimpik Lion - Real Madrid 1:0

Dve utakmice osmine finala igraju se 23. februara:
Štutgart - Barselona
Olimpijakos - Bordo

Dve utakmice osmine finala igraju se 24. februara:
CSKA Moskva - Sevilja
Inter - Čelsi

Pogledajte još