Ovu namirnicu treba konzumirati pre 10 sati ujutru ako želite da smršate!

Ako je vaš cilj skidanje kilograma, izuzetno je važno najzdravijim namirnicama obezbediti svoje telo ujutro jer ne kaže se bez razloga kako je doručak najvažniji obrok u danu.

Postoji jedna namirnica koju bi trebalo jesti ujutru jer odlično utiče na proces mršavljenja.Radi se o jajima. Ona su nutritivno vrlo bogata, sadrže mnoge aminokiseline, a poznata su i kao izvor visokokvalitetnih proteina. U jajima su zastupljeni vitamini A, E, K i svi vitamin B grupe (B1, B2, B3, B5, B6, B12, kolin, biotin i folna kiselina), od kojih se najviše ističe kolin, bitna komponenta staničnih membrana koje sagorevaju masne naslage.

Ovi zdravi proteini takođe daju energiju telu te nam pružaju duži osećaj sitosti. Nutrijenti iz jajeta podjednako su raspoređeni u belancetu i žumancetu pa se zbog toga preporučuje konzumacija celih jaja. Ako se pitate zašto biste ih trebali jesti pre 10 sati ujutro, i na to imamo odgovor. Naime, što ste sitiji ujutro, to su manje šanse da ćete tokom dana poželeti jesti nezdravu i masnu hranu. Kajgana, omlet, kuvana jaja – kombinujte iako su kuvana jaja najzdravija jer vam za njih nije potrebno ulje.

Izvor: Kurir
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još