Venger ljut na sudiju Hansona

LONDON, 18. februara 2010. (Beta) - Trener Arsenala Arsen Venger kritikovao je sudiju Martina Hansona zbog lošeg suđenja na utakmici protiv Porta, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Fudbaleri Arsenala izgubili su sinoć od Porta sa 1:2 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, a trener "tobdžija" smatra da je sudija Hanson u nekoliko navrata oštetio njegov tim.

Francuz je istakao da je sudija pogrešio kada je dosudio indirektan udarac za Porto, jer je Sol Kembel "slučajno" dodao loptu golmanu Lukašu Fabijanskom, koji je zahvatio rukom. Porto je posle tog prekida postigao pobedonosni gol.

"Lopta je slučajno pogodila Kembela i on je dodao do golmana. Kada ste videli da igrač u takvoj situaciji nožnim prstom vraća loptu golmanu? Nije bilo namerno i zbog toga sudija nije smeo da dosudi indirekt. Ne mogu da shvatim zbog čega je doneo takvu odluku", rekao je Venger medijima.

Sudija Hanson je postao poznat posle baraž utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo između Francuske i Irske, kada je Tijeri Anri rukom dodao loptu do Vilijama Galasa, koji je postigao izjednačujući pogodak za "trikolore" kojim su obezbedili plasman na Mundijal u Južnu Afriku.

Venger je dodao da ne može lako da se pomiri sa odlukama švedskog sudije.

"Kada je dosudio indirektan udarac dozvolio je igračima Porta da brzo odigraju, a mi nismo stigli da napravimo 'živi zid'. Kako da se branite protiv toga? To je povoljnija situacija od penala. To još nisam doživeo, a dugo radim u fudbalu", rekao je Venger.

Revanš utakmica igra se 9. marta od 20.45 u Londonu.

Pogledajte još