NESTALI SRPSKI VESLAČ PRONAĐEN U OKOLINI BERLINA: Martin Mačković prebačen u bolnicu!

Nebojša Jevremović generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije rekao je za "Blic" da se čuo sa roditeljima mladog veslača i da su mu rekli da je Martin dobro.

- U bolnici je, živ i zdrav, sve je u redu - rekao je kratko za "Blic" Jevremović.

U Veslačkom savezu agenciji Beta dodali su da će Mačković najverovatnije za dva-tri dana biti u Beogradu.

- Svi smo bili u velikoj brizi, ali dobili smo informaciju i preko nemačke policije i Ministarstva spoljnih poslova Srbije da je pronađen i najvažnije je da je on dobro - rečeno je u savezu.

I veslačev otac Stevan Mačković na svom Fejsbuk profilu potvrdio je da je mladić pronađen i da je dobro.

- Sve je ok. Martin je ok - napisao je on kratko.

Za Martina se zabrinuo i njegov kolega Viktor Pivač, sa kojim je nedavno osvojio medalju bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore.

- Bio sam jako zabrinut. Nije mi bilo jasno kako čovek može tako da nestane. Čuo sam se sa njegovim roditeljima, sve je u redu. Čekamo ga da se ovih dana vrati u Srbiju, kaže Pivač.

Srpski veslač Martin Mačković (22) nestao je u subotu, 12. avgusta pre podne u Berlinu, a njegova porodica preko društvenih mreža od tada je molila za pomoć kako bi ga pronašla. Kako su pisali najbliži članovi porodice veslača, mladić je od srede bio sa dva prijatelja, takođe veslača, i oni su istog dana prijavili njegov nestanak policiji u Nemačkoj.

Mačković studira na Berkliju u Kaliformiji i sa kolegama je bio na proputovanju kroz Evropu. Bili su u Berlinu, a on je tokom noći spakovao svoje stvari i otišao iz smeštaja, a da se nikome nije javio. Njegov nestanak je prijavljen nemačkoj, mađarskoj i našoj policiji.

- Ništa drugo mi ne preostaje nego da sedim kod kuće i čekam da mi se Martin pojavi na kapiji, da se vrati kući. Jedino to – ispričala je za "Blic" Marta Mačković, majka srpskog veslača svega nekoliko minuta pre nego što joj je javljeno da je veslač pronađen.

Ona je ispričala da je o Martinovom nestanku obavestila sve nadležene organe, pa i mađarski konzulat.

- Stupili smo juče u kontakt sa Ambasadom Srbije i Ambasadom Mađarske u Berlinu. Dežurni službenici su bili u policiji sve dok nije provereno da se nešto nije desilo, ali im je rečeno da nema ništa - kaže Marta.

Martin je najmlađe od troje dece u porodici Mačković. Ima starijeg brata koji živi u Holandiji i stariju sestru koja je u Americi, ali je krenula za Srbiju.

- Stariji sin lepi plakate po Amsterdamu, a ćerka Ana se sutra vraća. Trebalo je da ide kod Martina u San Francisko, jer je on planirao da se vrati u Ameriku 18. avgusta. Ona je sve to objavila na svoj Fejsbuk profil odmah i jako se angažovala. Priključili smo se grupama Srba, Mađara i Hrvata u Berlinu i uputili smo im apel i oni dele te apele – kaže Martinova majka.

Kako je "Blic" pisao Martin Mačković je u Nemačkoj bio sa prijateljima sa koledža Berkli na kom se školuje u Americi i uspešno trenira već tri godine. Mladi sportisti su se sastali zbog promocije veslanja na ergometrima.

Vrsni sportista, koji se nedavno vratio sa Svetskog prvenstva iz Plovdiva gde je zajedno sa Viktorom Pivačijem osvojio bronzanu medalju, nedostupan je bio od subote, a po rečima majke, Martin je razbio tog dana telefon, isključio je nalog na “Fejsbuku”, a prijatelji su rekli da je spakovao svoje stvari. Trebao je inače da ide za Budimpeštu, ali se tamo nije pojavio.

Martinova sestra navela je da je u vreme nestanka mladić bio zbunjen i da je i njegovo ponašanje bilo čudno.

Izvor: Blic
Foto: Serbian Rowing Federation

Pogledajte još