Nominacije za nagrade Dženesis

LOS ANĐELES, 18. februara 2010. (Beta) - Animirani film "Do neba" jedno je od ostvarenja nominovanih za 24. nagrade Dženesis, koje će biti dodeljene 20. marta u Los Anđelesu, objavio je Holivud riporter.

Nagrade Dženesis dodeljuju se najboljim ostvarenjima u oblasti filma, serija i novinskih izveštaja koji se bave zaštitom životinja. Priznanja dodeljuje Udruženje za čovečno postupanje prema životinjama Sjedinjenih Država. Pored filma "Do neba", za nagradu za najbolji film konkurišu i "Hotel za pse" i "Ljudi koji zure u koze".

U kategoriji dokumentarni film, nominacije su dobili "The Cove", koji se bavi eksploatacijom delfina, "Food Inc.", koji kritikuje poljoprivredni biznis i "The End of the Line", koji govori o prekomernom ribarenju. Prva dva filma nominovana su i za Oskara. Dve animirane serije nominovane su za nagradu u kategoriji televizijska komedija - epizoda serije "Family Guy" pod nazivom "Dog Gone" i epizoda "Saut parka", "Whale Whores". Pored njih, za nagradu se nadmeće i epizoda serije "Monk", "Monk an the Dog".

Pogledajte još