Prelomni trenutak u borbi protiv korupcije

BEOGRAD, 18. februara 2010. (Beta) - Predsednik nevladine organizacije Transparentnost Srbija Vladimir Goati ocenio je u četvrtak da podnošenje prekršajnih prijava protiv sadašnjih i bivših ministara predstavlja "početak stvarne borbe protiv korupcije i nenamenskog trošenja" novca iz državnog budžeta.

"Bitno je da država čisti samu sebe i da postoji jedna nezavisna institucija koja je u stanju da pod lupu stavi i samu Vladu", rekao je Goati agenciji Beta govoreći o prekršajnim prijavama Državne revizorske instucije Srbije protiv sadašnjih i bivših 11 ministara i još osmorice funkcionera zbog nenamenskog trošenja novca iz budžeta Srbije za 2008. godinu.

Goati je ocenio da taj potez predstavlja prelomni trenutak u borbi protiv korupcije i nenamenskog trošenja državnog novca, jer je DRI podigla prekršajne prijave protiv visoko rangiranih, a ne lokalnih funkcionera. "DRI je time pokazala ozbiljnost države u nameri da se bori protiv korupcije i nenamenskog trošenja novca", rekao je Goati i dodao da je to "izuzetno značajno".

Pogledajte još