Za petak, 19. februar 2010. godine

BEOGRAD, 19. februara 2010. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradski dnevni listovi najviše pažnje su posvetili slučaju pljevaljskog biznismena Darka Šarića, dešavanjima u Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) i prekršajnim prijavama koje je protiv funkcionera podnela Državna revizorska institucija (DRI).

ALO - "Šarić ima obdanište u Šilerovoj!", naslov je još jednog teksta posvećenog pljevaljskom biznismenu Darku Šariću. Pod naslovom "Srbija daje milion evra da 100 crnaca nauči srpski", list piše da je vlada na predlog predsednika Srbije Borisa Tadića prihvatila da stipendira studente iz trećeg sveta.

BLIC - O imovini osoba poveznih sa narko bosom Darkom Šarićem "Ljubavnica Darka Šarića vlasnik vrtića u Šilerovoj". O akciji opozicionih SNS i NS za izlazak na nove izbore "(Velimir) Ilić prelazi kod (Tomislava) Nikolića". O prijavama revizora "Maksimalna kazna za ministre 50.000 dinara".

VEČERNJE NOVOSTI - O prekršajnim prijavama DRI protiv 19 funkcionera pod naslovom "11 ministara ide na sud". O slučaju Darka Šarića pod naslovom "Šarić Slovak tek 2006". O prikupljanju dokaza o poslovanju raško-prizrenske eparhije pod naslovom "Simeon odneo i dokaze". Ministar prosvete i funkcioner SPS Žarko Obradović u intervjuu za list kaže: "Počeli da ruše SPS".

DANAS - O prekršajnim prijavama DRI "Revizor tereti 11 ministara". List prenosi i istraživanje CeSID-a u tekstu pod naslovom "Borit Tadić još nije oslobodio Srbiju Koštuničinog nasleđa". Vsoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH kaže u intervjuu "Referendum je izborni trik". Posebno izdanje ovog dnevnika posvećeno je 38. Festu koji se otvara večeras.

KURIR - "Šarić zadužio tajkune", list piše da je pljevaljski narkobos desetine miliona evra opravo kroz pozajmice biznismenima.

POLITIKA - O Darku Šariću pod naslovom "'Slovački zet' prodaje nekretnine". O SPC u intervjuu sa američkim lobistom za srpske interese Džemsom Džatrasom pod naslovom "Lobiranje preče od obnove crkava". O EU i Kosovu sa poslanikom evropskom parlamenta Hanesom Svobodom pod naslovom "EU ne može tražiti od Srbije da prizna Kosovo".

PRES - O istrazi o poslovanju raško-prizrenske eparhije pod naslovom "Krali i na boga nisu mislili!". O tenisu pod naslovom "I Jelena ispada iz TOP 10!". O bivšem premijeru Zoranu Živkoviću pod naslovom "Živković: Država mi poklonila milione!".

PREGLED - O ugovoru o kreditu Evropske banke za obnovu i razvoj "Srbijagasu stiže 150 miliona evra". O prekršajnim prijavama Državne revizorske institucija "Ministri 'rasipali' državne pare".

Pogledajte još