Uhapšeno 50 osumnjičenih za finansijski kriminal

BEOGRAD, 19. februara 2010. (Beta) - Policija je u akciji u više gradova Srbije uhapsila grupu od 50 osumnjičenih za finansijski kriminal.

Oni se terete da su izvršili više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanje službene isprave, pranje novca, nedozvoljene trgovine i poreske utaje i oštetili budžet Srbije za dva miliona evra. Uhapšeni su na području Valjeva, Novog Sada, Beograda, Šapca, Sremske Mitrovice, Čačka i Sombora.

Tri osobe sumnjiče se da su organizatori kriminalne grupe - direktor preduzeća "Eole transport" Duško L. (52) iz Valjeva, odgovorno lice preduzeća "Drim kar" Miladin Ž. (48) iz Valjeva i odgovorno lice preduzeća "Agros" i "Sekundar profesional MB" Zoran K. (37) iz Begeča kod Novog Sada. Uhapšeno je još 47 vlasnika, direktora, odgovornih lica i zaposlenih u preduzeća u firmama u više gradova.

U saopštenju policije navodi se da su na izdržavanju zatvorskih kazni tri osobe osumnjičene da su bile deo grupe - Goran Mitraković (32) iz Petrovaradina, Novi Sad, direktor i odgovorno lice preduzeća "Ilumin" i direktor i odgovorno lice preduzeća "Simbol pro" Ivica Ursa (54) iz Sremske Mitrovice, dok je Milinko Savić (24) iz Valjeva direktor i odgovorno lice preduzeća "SMart komerc" u pritvoru. Policija traga za još devet osoba koje se sumnjiče da su bile deo grupe.

Pogledajte još