Škole bez nasilja

BEOGRAD, 19. februar 2010. (FoNet) - Ambasador UNICEF i promoter programa "Škola bez nasilja", Aleksandar Saša Đorđević izjavio je danas da se uključivanjem što većeg broja škola i dece, ali i lokalnih zajednica u ovaj program, stvara baza za zdravije, sretnije i bezbednije društvo. 

On je posetio osnovnu školu "Stevan Sinđelić" na Zvezdari koja realizuje program sa posebnim akcentom na sportu kao preventivnom načinu borbe protiv nasilja.

"Drago mi je što se broj škola koje učestvuju u programu povećava, ali to nije dovoljno jer je samo 17 odsto njih na teritoriji Srbije uključeno", rekao je Đorđević na konferenciji za novinare.

Predsednik opštine Zvezdara Milan Popović naglasio je da je ta opština prva u Srbiji u kojoj su se sve osnovne škole uključile u program "Škola bez nasilja".

Zamenik gradskog sekretara za obrazovanje Dragica Moro je istakla da je osnovna škola Stevan Sinđelić prva škola u kojoj u programu "Škola bez nasilja" učestvuju roditelji, nastavnici i lokalna zajednica.

Moro je rekla da se program trenutno realizuje u 74 beogradske osnovne škole i dodala da će projekat postati održiv onog trenutka "kada se nasilje za koje svakodnevno čujemo ne bude dešavalo".

Pogledajte još