Pet najgorih pudera za vašu kožu: Kako da izaberete pravi?

Ovi puderi uvek su loš izbor!

1. Puder koji je pretaman

Devojke često biraju pudere koji su i do tri nijanse tamniji od njihovog tena. To je velika greška jer zbog toga lice izgleda neuredno, pa čitav outfit deluje "jeftino". Izaberite puder u nijansi svog tena, a boju licu dodajte uz pomoć bronzera.

2. Jeftini puder

Naravno, ne kažemo da se mora potrošiti bogatstvo za tečni puder, ali oni koji su jako jeftini često imaju i lošu teksturu što se zaista vidi. Radije uštedite na lakovima za nokte, senkama i rumenilima.

3. Puder za pogrešan tip kože

Imate mešovitu kožu, a nosite puder sa svetlucavim česticama? Ili imate suvu kožu, a nosite puder za matiranje? Nošenjem pogrešnog pudera izmučićete kožu i izgledati neuredno pa, ako ne znate same koji je vaš tip kože, zamolite prodavačicu u parfimeriji za savet.

4. Puder od prijateljice

Ona ga obožava, ali uz to je i nekoliko puta tamnija od vas, pa još imate i sasvim drugi tip kože? Izbegavajte pudere koje su vam preporučile prijateljice i koristite isključivo one koji odgovaraju vašem licu.

5. Pregust puder

Jako gust puder loše izgleda na mladom licu, čak i ako je zahvaćeno bubuljicama. Dopustite koži da diše i odaberite laganiju varijantu pudera.

Izvor: avaz.ba
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još