Anjina nagrada

Jubilarna petnaesta "Anjina nagrada", u galeriji Pedagoškog muzeja Beograda, dodeljena je najtalentovanijem učeniku "Škole za dizajn", u oblasti likovnog stvaralaštva i dizajna - Milici Ivković, maturantkinji Odseka za dizajn ambalaže 

"Anjina nagrada"  dodeljuje se jednom godišnje, najtalentovanijem učeniku "Škole za dizajn", u oblasti likovnog stvaralaštva i dizajna, a ove godine je organizovana i retrospektivna izložba radova svih do sada nagrađenih autora. Izložbu organizuje i nagradu dodeljuju "Škola za dizajn" u Beogradu i fond "Anja Vera Čolić", koji je  ustanovljen u znak sećanja na izuzetno talentovanu učenicu Anju Veru Čolić. Ova nagrada je jedina nagrada ove škole i jedina nagrada ove vrste u zemlji, i kao takva predstavlja veliki podsticaj mladim i talentovanim učenicima. Ovo je, takođe, bila i prilika da se javnost upozna s radom i karijerama ranijih dobitnika, sada naših uspešnih dizajnera u zemlji i inostranstvu. 

Izložbu je otvorila prigodnim i emotivnim govorom Mirjana Damjanović, direktor škole, dodelivši nagradu ovogodišnjoj dobitnici. Najlepšim rečima dobitnica se zahvalila profesorima i fondu i završila svoj kratki, ali dirljiv govor, podsetivši nas još jednom na Anju rečima da bi volela da je i ona sada sa nama.

Đaci i profesori, roditelji i drugari došli su na svečanost otvaranja izložbe i dodele nagrade u galeriju muzeja (pravo mesto za ovakav događaj), da, pre svega, odaju počast mladosti i talentu. Jedna mladost i jedant talenat, nažalost, prerano se ugasila, ali nije zaboravljena. U znak sećanja ova nagrada predstavlja ujedno i podsticaj novim generacijama da iskažu svoje sveže ideje koje su neophodne budućnosti. Milica Ivković je četiri godine vredno radila i učila od svojih profesora i rezultat je sada pred nama. Bilo je veliko zadovoljstvo videte njeno delo. Crteži, slike i grafički dizajn, mlada i talentovana, ali istovremeno i zrela i izgrađena umetnica. 

Čestitamo joj na Anjinoj nagradi i želimo joj sreću i uspeh u životu i radu.

Tekst: Dragan Kljajić
Foto: Marko Risović

Pogledajte još