Osumnjičenim anarhistima oduzeti pasoši

BEOGRAD, 19. februara 2010. (Beta) - Anarhistima Radi Živanović i Davoru Biliću, osumnjičenima za ometanje pravde, oduzeti su pasoši i zabranjeno im je da napuštaju Beogad, rečeno je u petak agenciji Beta u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Živanovićeva i Bilić pritvoreni su nakon što su prekjuče, tokom suđenja grupi od šest beogradskih anarhista, na staklenu ogradu iznad vrata sudnice na trenutak prislonili plakat sa natpisom "Anarhizam nije terorizam".

Njima je nakon današnjeg saslušanja kod istražnog sudije izrečena mera zabrane napuštanja boravišta i oni moraju da se jave u nadležnu policijsku stanicu, rekla je agenciji Beta portparolka Prvog osnovnog suda u Beogradu Ivana Ramić.

Prema njenim rečima, Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je predog za preduzimanje istražnih radnji. Ramić je rekla da tužilaštvo nije ni predložilo određivanje pritvora za osumnjičene. Prethodno je Kampanja protiv političke represije zatražila da iz policijskog pritvora hitno budu oslobođeni anarhisti Rada Živanović i Davor Bilić.

Pogledajte još