PREPORUKA ZA DANAS: Nikolina Kovač Kapor - knjiga, serija, restoran, muzički album, ličnost

Osnovnu i nižu muzičku školu, odsek solo pevanje, završila je u rodnom gradu. Na festivalima "Deca pevaju hitove", "Iskra znanja", "Festival u Maglaju" i "Prvi aplauz" osvajala je isključivo prva mesta. Upisala je žurnalistiku na Filozofkom fakultetu u prestonici Bosne i Hercegovine, a 2010. godine, ova devojka anđeoske lepote prijavljuje se prvi put na takmičenje za Zvezde Granda. Tada se našla u top 11 ženskih kandidata. Naredne godine, sreća je bila na njenoj strani pa se tako putem baraža vratila u takmičenje, osvojila deveto mesto i ubrzo potom snimila svoju prvu pesmu "Ljubav je lavirint". Pre tri godine svoje fanove obradovala je singlom "Nisam dobro". Već naredne godine snimila je numere "Holivud" i "Sumnjivo lice", koje je i ekranizovala. Prošle godine izbacila je dva single "Samo jednom gubiš" i "1001". U braku je sa pevačem Sašom Kaporom, sa kojim ima sina Nikolaja. Atraktivna plavokosa dama danas za vas daje svojih 5 preporuka.

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

KNJIGA

Antoni De Melo je u knjizi "Put ljubavi" na jedan vrlo sofisticiran i romantičan način naveo sve životni smisao i putokaz. Stavio je ljubav iznad svega te će, za sve one koji veruju u istu, ova knjiga predstavljati vodič do sopstvenih duša. Za mene je čak i jedna stranica knjige (zbog umora i turbulencija kojima sam izložena u toku dana) postala stil života. Svakako, ne bih mogla da izdvojim samo jednu knjigu pa tako moram da navedem, kad smo se već dotakli njenog veličanstva, odnosno ljubavi, "Bez ljubavi nema života", oca Tadeja. Ova knjiga na najverodostojniji način opisuje šta je suština. Ta suština je svuda oko nas, u svakoj stvari, živoj i neživoj, ona plovi svuda. Samo je važno osetiti je i ukrcati se na njen brod. Knjiga kojoj se rado vraćam jeste "Misli slobodno" u koja govori o tome kako je moguće ostvariti svoje snove, kao i o tome koliko je bitno da vas neko moralno podržava, osvešćuje i podseća da vi vredite i da možete sve, samo je bitno da to želite. Ova knjiga poseduje fenomenalne motivacione momente i ja je obožavam!

www.delfi.rs

Foto: Promo

SERIJA

Serija koja je ostavila veliki utisak na mene u neko poslednje vreme jeste "Tiranin". Ova serija na najbolji mogući način opisuje i potvrđuje onu rečenicu: "Dajte čoveku vlast da biste videli kakav je!" Porodični triler, spoj modernog sa istočnjačkom kulturom, koja sve više, na jedan progresivan način stvara autoritet u celom svetu. Ljubav koja gubi i koja pobeđuje. Serija prepuna porodičnih intriga koje na kraju izranjaju na površinu.

www.imdb.com

Foto: Promo


RESTORAN

Postoji mnogo divnih restorana, kako u Beogradu, tako i u Sarajevu, tačnije u gradovima u kojima provodim najviše vremena. Ali, konkretno bih u Beogradu izdvojila "Dash’s" cafe i restoran koji se nalazi na Voždovcu i koji je spoj modernog i prijatnog ambijenta. Takođe, poseduje divnu baštu u kojoj se svako ko svrati oseća ušuškano i prijatno.

www.restaurantcaffebar.com

Foto: Promo

MUZIČKI ALBUM

"Kokuzna vremena" - album grupe "Merlin". Od tada čarolija kreće da vlada i caruje. Fascinira me ta smelost zvuka u tadašnje vreme, koji je i danas omiljen jer je poseban i jedinstven.

www.dinomerlin.com

Foto: Aleksandar Kerekeš Keki

LIČNOST

Kod ljudi me najviše može fascinirati jednostavnost, dobrota i poštenje. To nosite u sebi, a po mom mišljenju, to je najveće blago koje se ne da sakriti. Pošto govorimo o jednoj ličnosti, ja biram Zdravka Čolića. Uz svu njegovu muziku koja je čarobna, taj čovek zrači dobrotom a to je upravo ono što me najviše oduševljava!

zdravkocolic-cola.com

Autor: Nina Dotlić
Foto: Andreja Damnjanović

Pogledajte još