Prljavi inspektor Blaža: Popićemo mnogo piva i pojesti mnogo kobasica sa posetiocima Oktoberfesta, a onda odsvirati sve hitove od Pamele do Bodiroge!

Među potvrđenim učesnicima nalaze se bendovi “Hladno pivo”, S.A.R.S, “Orthodox Celts”, “Love Hunters”, "Amajlija" i mnogi drugi.

U susret Novosadskom Oktoberfestu i njihovom nastupu drugog dana festivala 21. oktobra, razgovarali smo sa Prljavim inspektorom Blažom:

Kakva su vam dosadašnja iskustva sa novosadskom publikom - da li ume da uzvrati snažnom energijom kakvu vi šaljete sa bine?

- Novi Sad je muzički grad i zato je čist hedonizam nastupiti na Oktoberfestu. Kada pošaljem energiju sa mojim Kljunovima očekujem uzvratni udarac. Kada se energija publike pretvori u andrenalin koji me pukne kao prvi poljubac onda shvatim zašto Mik Džeger i dalje nastupa, iako bi bilo logičnije da u bade mantilu i japankama sedi na verandi svog zamka.

Da li ste pivopije ili će većina benda da uživa u kobasicama, perecama i ostalim gurmanlucima na Novosadskom Oktoberfestu?

- Pivopija je stanje svesti i ima veze sa Ničeom, Źan Pol Sartrom i Frojdom. Moja deda je pio pivo, moj otac pije pivo, a bogami i majka ume da ga zalila sa nama. Što se tiče kobasica, naš bubnjar je stručnjak za njih i tvrdi da tu definitivno važi pravilo da veličina nije bitna. Dobra kobasica uvek nadje put do stomaka.

Šta publika može da očekuje od vašeg nastupa?

- Popićemo mnogo piva i pojesti mnogo kobasica sa posetiocima Oktoberfesta, a onda odsvirati sve hitove od Pamele do Bodiroge. Nećemo se štedeti već ćemo gristi kao da smo na početku karijere. Kada veče dostigne vrhunac, svi ćemo zajedno zapevati: "Srbijo, Srbijo, suzu sam pustio" i pustiti tu suzu u kriglu piva. Živi bili i sve u zdravlje popili!

Prošlogodišnji “Oktoberfest” u Novom Sadu posetilo je preko 15.000 ljudi, a sve ulaznice su bile prodate nekoliko dana uoči događaja.

Ulaznice za festival su u prodaji od danas i to putem Gigstix mreže. Nabavite svoju ulaznicu na vreme klikom OVDE ili na svim prodajnim mestima Gigstixa, pronađite ih na ovom linku.

Novosađani i njihovi gosti biće u prilici da uživaju u više desetina brendova piva iz celog sveta, bavarskim kobasicama, perecama i puno dobre zabave.

I ove godine “Novosadski Oktoberfest” će dve nedelje uoči festivala imati svoj štand na Trgu slobode u centru Novog Sada gde će fanovi biti u prilici da kupe suvenire, ulaznice, ali i da uživaju u pivu, kobasicama i perecama.

Takođe, organizatori planiraju kasting za konobarice i konobare “Oktoberfesta” i druge promotivne aktivnosti.

Detalji programa i rezervacije mesta za sedenje mogu se videti na sajtu festivala: www.oktoberfest2017.rs

Pogledajte još