BIVŠI PREDSEDNIK SKUPŠTINE UŽIVA U LJUBAVI: Predrag Marković oženio 36 godina mlađu devojku!

Bivši predsednik Narodne skupštine i ministar kulture Predrag Marković ovih dana je završio roman pod nazivom "Zavodnik ništavila", koji je počeo da piše pre skoro 30 godina, a zanimljivo je da je taj roman, kako saznajemo, ispripovedan iz perspektive žene!

Osim toga, Marković, koji će ostati zapamćen kao čovek čijim je potpisom Srbija nakon više decenija postala samostalna država, kada je proglašen i Ustav, ali i kao neko na čiji su predlog vraćeni aktuelni državni simboli - grb, zastava i himna, uživa u ljubavi sa svojom 36 godina mlađom suprugom Vesnom. On je zbog nje prekršio svoje višedecenijsko pravilo da se u javnosti ne pojavljuje sa ljudima iz svog privatnog života.

- To što je njegov roman-lavirint ispričan u ženskom rodu samo po sebi je specifično, ali ne i neočekivano od osobe kakva je Marković, jer je on poznat po borbi za rodnu ravnopravnost. Roman je na neki način opora, apokrifna biografija Vere Klusov, laborantkinje u Državnom zavodu za uzgoj eksperimentalnih životinja. Njeno iskustvo incesta, skrivano srpsko poreklo i učešće u podzemnom intelektualnom životu Moskve sedme i osme decenije sklapaju fantazmagorični mozaik, metaforu nezvanične istorije Rusije i Ukrajine 20. veka. Vezivno tkivo u pripovedanju, ali i u simboličko-značenjskoj ravni jeste "istorija" tri veka srpskih seoba u Rusiju i ruskih seoba u Srbiju, mala istorija emigracije - otkriva izvor blizak bivšem ministru.

On kaže i da je zbog braka sa svojom Vesnom prosto procvetao.

- Mnogo su zaljubljeni, toliko su pažljivi jedno prema drugom da je njihova velika ljubav na prvi pogled očigledna svakom ko ih pogleda. Marković se sa Vesnom bez problema pojavljuje u javnosti, a ranije je izbegavao da svoj privatni život na bilo koji način eksponira. Ovaj par je često viđen gost na značajnijim javnim događajima, a posebno na Kraljevskom dvoru, gde su gosti kraljevske porodice, sa kojom je Marković blizak više od dve decenije. On je, inače, član Krunskog saveta prestolonaslednika Aleksandra, a od trenutka kada se povukao iz javnosti uglavnom je viđan na skupovima Udruženja Kraljevina Srbija, koje se zalaže za restauraciju monarhije u Srbiji - dodaje izvor.

Izvor: Alo!
Foto: Predrag Marković/Facebook

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.