DAJEMO IM REČ: Kada bi govorile, ovo bi vam ženske grudi rekle!

Grudi nas obaveštavaju kada je nova menstruacija na putu, pokazuju kada je hladno, a muškarcima su i najprivlačnije. Ako želite da vaše grudi dugo ostanu zdrave i lepe vodite računa o njima.

Grudima sada dajemo reč, a evo što one žele da vam kažu:

"Menjamo veličinu"

Promena hormona tokom ciklusa izaziva rast žlezda u grudima kako bi se pripremile za moguću trudnoću. To može dovesti do oticanja i osetlljivosti.

"Nismo identične iako smo par"

Kod dve trećine žena grudi nisu identične. Mnogo dama ima levu dojku veću od desne. A ako vaše simetrične grudi odjednom više ne budu identične, posetite lekara jer je možda reč o nekoj infekciji ili nečemu ozbiljnijem.

"Nismo tempirane bombe"

Da, rak dojke je jako čest. Jedna od osam žena tokom svog života oboli od raka dojke, ali to nije razlog za paniku. Mnoge žene su preterano zabrinute za rak dojke, čak i one mlađe od 35 godina.

"Volimo da nas dodirujete"

Korisno je da žene znaju kako njihove grudi izgledaju i kakvu strukturu imaju. Zbog toga je dobro da jednom mesečno temeljno opipate svoje grudi.

"Osetljive smo na sunce"

Nošenje majica s velikim izrezom izlaže grudi UV zračenju - u bilo koje doba godine. Možete pokazati svoj dekolte, ali ga zaštitite od zračenja kremom. Koža na grudima je osetljivija nego na nekim drugim delovima jer nije bila izložena suncu kao, recimo, ruke ili lice.

"Volimo da se igrate sa nama"

Tretirajte svoje grudi kao dodatni klitoris. Jedna od najsnažnijih erogenih zona kod žena su grudi. Neke srećne dame uspevaju da dožive orgazam samo od igranja grudima.

"I nama je potrebna nega"

Sedenje u znojavoj sportskoj opremi i grudnjaku može sa iritira kožu na grudima. Ovaj deo kože sadrži mnogo lojnih žlezda i zbog toga je skloniji stvaranju akni. Kako biste sačuvale lep izgled dekoltea, tuširajte se odmah posle vežbanja. Potom nanesite kremu koja sprečava stvaranje akni,

Izvor: Avaz.ba.
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.