PREPORUKA ZA DANAS: Mirela Živković - restoran, splav, muzej, film, recept

Kaže da svakodnevno žuri da završi obaveze na poslu, kako bi zajedno sa svojim ljubimcem, Medicom, nastavila dnevne aktivnosti. Bavila se raznim poslovima, a trenutni posao joj predstavlja veliko zadovoljstvo. Ističe da je novinarstvo oduvek bila njena ljubav, ali i želja koja se ostvarila. Voli posao reportera, ali svakako misli da je i posao voditelja pun nekih čari. I jedan i drugi nude neki svoj adrenalin. Kroz reporterske zadatke susreće se sa različitim ljudskim sudbinama i pričama, a njoj je najvažnije od svega da promoviše prave vrednosti u jutarnjem programu.

Oseća se dobro ukoliko bilo kome može da pomogne. Svestrana je, uživa u kuvanju, čitanju, a njen dan se svakako ne završava odjavnom u jutarnjem program već stigne i da se druži sa prijateljima, ali i da trenira. Obožava da čita biografije, inspirišu je obični ljudi koji se bore za prave vrednosti, a zanimljivo je i da uživa da prati sport. Danas je za vas pripremila svojih pet preporuka!

Foto: Promo

RESTORAN "VOULEZ VOUS ETAGE"

Zbog prirode posla, ali i privatno, volim da se budim rano, pa svakako u svitanje preporučujem ono što i sama praktikujem - šetnju ili trčanje na Adi Ciganliji. Kako se kroz šetnju uvek otvori apetit a kako, isto tako, volim lepe stvari i samim tim i dobru hranu, često sa drugaricama volim da ručam u "Voulez Vous Etage" zbog odlične kuhinje, prijatnog ambijenta i pažljivih konobara.

www.facebook.com/VoulezVousEtage

▶ #splavplay #riverside #lounge #foodlover #nightout #enjoying #experience #belgrade

A post shared by Splav Play (@splavplay) on

SPLAV "PLAY"

Nisam ljubitelj splavova i noćnog života, ali izdvajam splav "Play", posebno sredom kada peva Boris Režak i napravi više nego lepu i prijatnu atmosferu, uz izbor najboljih domaćih i stranih pesama.

www.playsplav.com

Foto: Promo

MUZEJI "MILOŠEV KONAK" / "MUZEJ VUKA I DOSITEJA"

Trudim se da dosta šetam, kako sam već navela, a pošto imam predivnog psa mešanca, šetam po dosta parkova i vrtova u Beogradu. Na putu do nekih parkova, prolazim pored muzeja u koje rado svraćam, pa prepoučujem i čitaocima isto. "Milošev Konak" koji je deo Istorijskog muzeja Srbija, a gde se nalazi najstariji
platan na Balkanu koga je knez Miloš posadio i koji sa uživanjem posmatram, gde je postavljena stalna izložba, ali i gde uvek ima novih izložbi. Moram da pohvalim i preporučim muzej "Vuka i Dositeja" u samom centru Beograda koji pripada Narodnom muzeju. Tamo se mogu videti veoma vredne slike naših eminentnih
slikara, a to je svakako mesto gde zaposleni na najbolji mogući način privlače i animiraju publiku da posete ovaj bitan kulturni kutak, bilo da su to deca, zaposleni, bake i deke, ili vlasnici pasa.

imus.org.rs
www.narodnimuzej.rs

Foto: Promo

FILM "POVRATNIK"

Leti retko idem u bioskop, tako da se i ne sećam kada sam poslednji put bila da pogledam film, ali i dalje sam pod utiskom Leonarda Dikaprija u filmu "Povratnik". On je svakako oduševio još jednom kao glumac, ali i kao ličnost jer, i ja sam veliki ljubitelj prirode, baš kao i on, a ujedno poštujem i pratim njegov rad kao velikog borca za očuvanje prirodne sredine i ukazivanje na veliki problem klimatskih promena, kojih možda nismo ni svesni.

www.cineplexx.rs

Foto: Pexels

RECEPT

Iako obožavam da kuvam, umesto recepta preporučujem odlazak na bilo koju pijacu. Ne morate biti vešti u kuhinji da biste se hranili zdravo, već je dovoljno da kupite ispečenu ribu i da sami napravite salatu od mnoštva šarenog i zdravog povrća koje krasi tezge pijace. To je, svakako, pun pogodak za ovo malo toplih dana koji su pred nama! Prijatno!

Autor: Nina Dotlić
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još