Pet razloga zašto ljudi ostavljaju partnere koje vole

Raskid je najčešće najteža stvar u vezi, posebno ako se prepreke pokažu nepremostivima, a osećanja su i dalje prisustna. Zato treba protumačiti probleme i sve stvari koje negativno utiču na odnos.

Dobro se zapitajte da li su vaši nesporazumi slični ovima:

Više se ne osećate poželjno

Svaka veza podrazumeva smenjivanje faza. Ako ste se dobro upoznali i dođete do tačke monotonije, može se desiti da se vi ili vaš partner osećate neželjeno. Zato je dobro da uvek radite na svom intimnom životu, da ga negujete i osvežavate na razne načine. Potrudite se da pokažete svu ljubav ali i strast prema partneru.

Previše ste predvidljivi

Iako deluje kao naivan razlog, verujte da predvidljivost može i te kako uticati na dosadu u vezi. Zato je dobro da zajedno isprobavate nove stvari, a otvoreno iznosite predloge i ideje. To će vas navesti da uradite nešto što ranije niste ni pokušali.

Usamljenost

Usamljenost je povezana sa zanemarivanjem, a ovo je jedan od najčešćih razloga za prekid. Zapamtite da partner nikada ne bi trebalo da se oseća sam, posebno kada je sa vama. Zato ako primetite da ne razgovara sa vama, odnosno ne postavlja vam pitanja i povlači se, budite sigurni da nešto nije u redu. Pokažite mu da može da računa na vas.

Velike promene

Promene mogu biti razne. Od obostrane velike životne promene ili novog iskustva, a usled nedovoljne komunikacije mogu se javiti nesporazumi koji vremenom postaju sve veći. Zato razgovarajte i slobodno se otvorite i recite kako to utiče na osećanja koja gajite.

Zanemarivanje

Ponekad se može desiti da u potpunosti nenamerno zanemarite svog partnera. Ipak, ako to postane svakodnevnica, učinićete da se vaš partner oseća zanemaren i podcenjen. Obratite pažnju na potrebe vašeg partnera.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.