fbpx

Konkurs za dodelu kredita početnicima u biznisu

BEOGRAD, 22. februara 2010. (Beta) - Ministarstvo ekonomije Srbije objavilo je u ponedeljak konkurs za dodelu kredita za početnike u biznisu u 2010. godini, vredan 2,2 milijarde dinara.

Kako se navodi u oglasu objavljenom u listu Politika, zahtevi za dodelu "start-ap" (start-up) kredita za preduzetnike i firme mogu se podneti do 30. aprila. Prema programu kreditiranja koji je pripremilo Ministarstvo ekonomije, preduzetnici u 2010. godini preko Fonda za razvoj mogu da dobiju kredite za pokretanje sopstvenog biznisa u iznosu od 500.000 do 1,3 miliona dinara, sa kamatom od 2,5 odsto godišnje.

Rok otplate kredita je od tri do pet godina, sa periodom počeka do godinu dana, navodi se u oglasu. Kao obezbeđenje kredita može se koristiti ručna zaloga na opremu, menice dva kreditno sposobna žiranta, jemstvo preduzeća ili hipoteka na nepokretnosti ili zemljište.

Prednost za dobijanje kredita imaće osobe do 25 godina starosti koje su prošle obuku po programima Nacionalne agencije za regionalni razvoj, Nacionalne službe za zapošljavanje i Biznis inovejšn programa (BIP), navelo je ranije Minisrstvo ekonomije.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.