LETNJE NOTE DELIBLATSKE PEŠČARE 2017: Održano peto takmičenje tamburaških orkestara

Organizatori takmičenja Skupština opština Alibunar i Turističke organizacije opštine Alibunar, u želji da sačuvaju tradiciju i vrate staru slavu pomalo zaboravljenoj tamburici kao instrumentu koji je jedno od obeležja južnog Banata, okupili su tamburaške bande koje su se na najbolji način, spletom numera predstavili mnogobrojnoj publici.

Takmičenje je imalo međunarodni karakter, a najbolji su bili članovi tamburaškog orkestra "Novosadska serenada" - tamburaški orkestar nastao 2013. godine, čiji je da osnivač profesor tamburice Branislav Tubić.

Drugo mesto su osvojili "Opovački tamburaši" koji ove godine slave 40 godina postojanja, a poznati su po svom učešću u serijiama "Vratiće se rode" i "Montevideo".

Teću nagradu su osvojili "Banatski kicoši". U ime ogranizatora nagrade najboljim orkestrima je dodelila gospođa Vesna Purić, zamenica direktora turističke organizacije opštine Alibunar.

Publika je pored muzike uživala u zvucima temburice, pravoj izletničkoj atmosferi, najlepšim ukusima specijaliteta karakterističnim za naše krajeve, kao i u degustaciji "vina sa peska", koje su ponudile lokalne vinarije svim posetiocima ovogodišnjih Letnjih nota Deliblatske peščare.

Pogledajte još