Drvored oboleo i u katastrofalnom stanju

BEOGRAD, 22. februara 2010. (Beta) - Članovi Odbora Skupštine Srbije za zaštitu životne sredine uverili su se u ponedeljak na sastanku sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom da je drvored u Bulevaru kralja Aleksandra zapušten, oboleo i u jako lošem stanju.

Predsednik skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine Čedomir Jovanović izjavio je nakon sastanka u Skupštini grada da su im na uvid stavljeni svi podaci na osnovu kojih su zaključili da je drvored platana u katastrofalnom stanju, kao i da su stručne službe pregledale svako drvo, pa će deo biti sačuvan, u potezu od Batutove do ulice Gospodara Vučića.

Jovanović i gradonačelnik Dragan Đilas saopštili su da će drvored biti zamenjen novim stablima, odnosno da neće biti posađena mlada stabla, već drveće adekvatne visine.

O tome koja vrsta drveta će biti posađena vodiće se ozbiljna rasparava sa stručnjacima i sa građanima, kako nova stabla ne bi izazivala probleme kao što su alergije i slično, kazali su Jovanović i Đilas, ističhući da je potrebno i obezbediti sredstva za adekvatan drvored. Jovanović je pozvao građane na razumevanje i ponovio da su platani u Bulevaru potpuno uništeni, a da će u roku od 180 dana biti zasađen novi drvored stabala punog obima, što povećava za 40 odsto troškove rekonstrukcije.

Pogledajte još