Od Mehtinih koncerata prikupljeno 2,9 miliona dinara

BEOGRAD, 22. februara 2010. (Beta) - Na koncertima dirigenta Zubina Mehte i orkestra Beogradske filharmonije, koji su u nedelju uveče održani u Beogradu, prikupljeno je 2,9 miliona dinara, rekao je u ponedeljak novoizabrani predsednik Fondacije Beogradske filharmonije Igor Jecl.

Novac od dva koncerta Beogradske filharmonije održana pod upravom maestra Mehte biće prosleđen u budžet Fondacije, rekao je Jecl na današnjoj sednici Upravnog odbora (UO) tog tela, održanoj u beogradskom hotelu Hajat, uz prisustvo slavnog dirigenta.

Prema Jeclovim rečima, novac je prikupljen od prodaje karata za koncerte i knjige Zubina Mehte "Partitura mog života", ali i zahvaljujući činjenici da se ugledni dirigent odrekao honorara u korist Fondacije.

Zubin Mehta je rekao da mu je bilo zadovoljstvo da ponovo nastupi s Beogradskom filharmonijom, orkestrom koji je, kako je ocenio, poslednjih godina izuzetno napredovao i približio se izuzetnim svetskim orkestrima. "Kao što sam i sinoć rekao, smatram da je Beogradskoj filharmoniji potrebna nova dvorana, jer oni to zaslužuju. Potreban im je novi prostor u kojem će moći da daju još više", rekao je Mehta.

Pogledajte još