Đoković brani titulu u Dubajiu

U Dubaiju danas počinje nadmetanje najboljih tenisera, a titulu brani drugi igrač sveta, Novak Đoković. Pored njega, sjajnu formu u poslednje vreme pokazuju i Endi Marej i Mario Čilić, koji će takođe zaigrati u Emiratima. 

Prvi igrač sveta i četvorostruki šampion Dubaia, Rožer Federer, neće nastupiti na ovom turniru zbog problema sa plućima. Njegovo mesto na turniru će popunuti Španac Tomi Robredo. Federer je i prošle godine u poslednjem trenutku odustao od ovog turnira, tada zbog povrede leđa. 

Đoković je pre puta u UAE izjavio da očekuje odbranu titule:
- To je zadatak koji sam sebi postavio i nadam se da ću uspeti da ostvarim cilj. Mislim da bi to bilo jako značajno za dobar nastavak sezone. 

O jačini turnira i ovogodišnjim učesnicima:
- Jako sam uzbuđen, pošto sam odlično igrao u Dubaiju poslednje tri godine. Prošle sezone sam pobedio i očekujem da ću se dobro pokazati i sada. Ove godine je turnir jači, nego što je bio ranije. Voleo bih da igram bar kao prošle godine i mislim da onda neću imati problema da stignem do zacrtanog cilja. 

Veliki broj igrača se posebno raduje ovom turniru zbog boravka u jednom od najluksuznijih hotela na svetu, Burdž Al Arabu, u kome mogu da uživaju u različitim vidovima rekreacije i zabave, ali i da se podvrgnu najsavremenijim metodama lečenja svih vrsta povreda
- Odsedanje u tom hotelu vas samo još više motiviše da igrate dobro. Tu postoje svi uslovi za maksimalnu pripremu pred meč, ali i opuštanje posle igre. Uvek se rado vraćam na to mesto, a pobeda je zbog takvog okruženja možda još veća, dodao je Novak. 

Na pitanje da li je nekada bio u luksuznijem hotelu, Đoković je dogovorio odrečno, dodavši da na takve uslove nije naišao nikada u karijeri, čak ni u hotelima koji su namenjeni isključivo uživanju. 

Turnir u Dubaiju igra se pod pokroviteljstvom šeika Mohameda bin Rašina, potpredsednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladara Dubaija

Đoković je pred put u Dubai istakao da pored sjajnih rezultata i uslova koji postoje na ovom turniru, uvek se vraća u Emirate i zbog velikog broja fanova koji ga rado tamo dočekuju i kojih je svake godine sve više:
- Uvek se radujem susretu sa tim ljudima. Drago mi je što se u Dubaiju uvek nešto novo gradi i puno se ulaze u zemlju, ali kada se igra tenis svi nađu dovoljno vremena da dođu na mečeve i da uživaju u igri. Nadam se da će i ovoga puta biti tako. 

Đoković prvi meč igra protiv Španca, Garsije Lopeza, a pošto je prvi nosilac turnira, naš teniser će sve mečeve igrati u udarnim večernjim satima. 


Katarina Stojković
(22. februara 2010.)

Pogledajte još